Samsung akıllı telefon sektörünün lideri olmakta kararlı! - Haberler - indir.com

Samsung akıllı telefon sektörünün lideri olmakta kararlı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-10 13:21:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cihaz üretimi konusunda son derece zengin bir süreç geçirirken akıllı cihaz pazarında ise bir durgunluk yaşanmaktadır. Şöyle ki üretim fazlayken satış oranlarında bir düşüş söz konusudur. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı cihaz pazarında yaşanan tüm bu durgunluğa rağmen piyasanın lideri olmaya devam edeceğini düşünüyor. Teknolojik ürünler konusunda oldukça başarılı bir çizgiye ulaşan ve izlediği politika sayesinde de başarılarını artırmaya yönelik hareket eden şirket gelecek yıllarda da teknoloji devi olmaya devam edeceğini düşünüyor. 

Geçtiğimiz günlerde Samsung Mobile CEO’su DJ Koh, Fransa’nın Le Figaro gazetesi ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. CEO DJ Koh, gerçekleştirdiği röportajda ürettiği katlanabilir akıllı telefon Galaxy Fold ve aynı zamanda akıllı telefon endüstrisinin gelecek zamanda hangi konumda olacağı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dünya üzerinde oldukça geniş bir tüketici kitlesine sahip olan Samsung gelecek süre içerisinde de başarılarına devam edecek. Dünya çapında geniş bir tüketici kitlesinin akıllı telefonlara karşı ilgisini kaybettiğini ve telefonları büyük, dikdörtgen camlar olarak görmeye başladığını dile getiren Koh, katlanabilir akıllı telefonların bu noktada yeni bir nefes olabileceğini söyledi.

Samsung Galaxy Fold lüksü isteyenlere özel!Samsung Galaxy Fold lüksü isteyenlere özel!

Samsung teknoloji devi olmaya devam edecek

Samsung, geçtiğimiz günlerde 2019 yılı ilk çeyrek finansal raporunu yayınladı. Rapor içerisinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %60'lık bir düşüş olduğunu görmüştük. Akıllı cihazların satış oranlarında yaşanan düşüş, bu kaybın bir parçası olarak gözükse de şirketin akıllı cihaza göre çok daha büyük bir gelir kısmını karşılayan kaynaklardan biri olan bellek yongalarının satış fiyatlarında yaşanan düşüş maddi kaybın büyük bir bölümünü kapsıyor. DJ Koh, son dört yılın en büyük gelir kaybına rağmen Samsung’un 10 yıl daha akıllı telefon sektörünün zirvesinde kalacağını iddia etti.

DJ Koh’a göre Samsung, akıllı telefon sektörünün lideri olarak tüketicilere daima anlamlı yenilikler ve gelişmiş hizmetler sunmak için çaba gösteriyor. Ancak yazının başında da bahsettiğimiz gibi günümüz akıllı telefonları, fiziksel boyutları ile paralel bir şekilde gelişiyor. DJ Koh, insanların taşınabilirlik özelliğini kaybetmeden daha büyük ekranlı akıllı telefonlar istediğini belirtirken, Galaxy Fold’un bu anlamda önemli bir gelişme olduğunu belirtiyor. CEO DJ Koh'a göre teknoloji şirketi Samsung, ürettiği katlanabilir akıllı cihaz ile sadece bir akıllı cihaz değil aynı zamanda akıllı cihaz sektörünün gideceği yönü de göstermiş oldu. DJ Koh, Huawei’nin tüm çabalarına rağmen Samsung’un uzun bir süre daha en çok satış yapan akıllı cihaz şirketi olmaya devam edeceğini vurguladı. 

Counterpoint Technology Market Research'den elde edilen verilere göre ise durum biraz daha farklı olarak görülüyor. Samsung’un 2018 yılındaki akıllı telefon satışları 318 milyon birimden 290 milyon birime düşmüş bir halde. Huawei ise aynı dönemde telefon satışlarını 153 milyondan 206 milyona çıkardı. Dolayısı ile DJ Koh, 10 yıl daha en çok satan akıllı telefon şirketi olacaklarını iddia etse de Huawei, Samsung'a gelecek yıllar içerisinde ciddi bir rakip olarak görülecek. Hatta liderliği dahi devralabilir. 

 


Samsung Galaxy Fold Kullanan Kullanıcıdan İlk Deneyim YorumlarıSamsung Galaxy Fold Kullanan Kullanıcıdan İlk Deneyim Yorumları
Katlanabilir Galaxy Fold ülkemizde satışa çıkıyor! Fiyatı ne kadar?Katlanabilir Galaxy Fold ülkemizde satışa çıkıyor! Fiyatı ne kadar?

PAYLAŞ