Samsung, akıllı telefon pazarında liderliğini farkı arttırarak sürdürüyor - Haberler - indir.com

Samsung, akıllı telefon pazarında liderliğini farkı arttırarak sürdürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-01 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Samsung, Huawei’nin son dönemde zor günler geçirmesi ile beraber Ağustos ayında zirveye yerleşti. Huawei, geçtiğimiz dönemde Nisan ayından sonra Mayıs ayında da rakibi Samsung’u geçmeyi başarmış ve dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı başarmıştı. İlk çeyrek toplamında ikinci sırada bulunan Huawei, ikinci çeyreğin ikinci ayında da ezeli rakibini geride bırakmasıyla oldukça ses getirmişti. İkinci çeyrek toplamında da Samsung’un önünde yer alan Huawei, Ağustos ayında ise zirveyi bırakmış oldu. Elde etmiş olduğu yüzde 22’lik Pazar payllı ile geride kalan ayın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung oldu.

Huawei ise yüzde 16’lık Pazar payı ile ikinci sırada bulundu. Üçüncü sırada ise  yüzde 12 ile Apple, dördüncü sırada yüzde 11 ile Xiaomi şirketi yer aldı.

Samsung Galaxy S21 özellikleri Geekbench’te ortaya çıktıSamsung Galaxy S21 özellikleri Geekbench’te ortaya çıktı

Samsung tekrardan pazar lideri oldu

Şirket bildiğiniz üzere Android içinde Google Play Store’a alternatif uygulama marketi AppGallery’i de ciddi bir şekilde büyütmeye devam ediyor. Market içinde şuan için Türkiye’deki birçok popüler uygulama da aktif olarak bulunuyor. Ancak şirketi 2021 yılında çok zorlu bir dönem bekliyor. Öyle ki artık şirkete yönelik yazılım değil işlemci üzerinden büyük bir donanım ambargosu bulunuyor. Şirketin 2021’i nasıl geçireceği ise merakla bekleniyor.

Bakalım önümüzdeki aylarda akıllı telefon rekabetinde şirketlerden ne gibi yenilikler ve hamleler olacak göreceğiz. Şuan için Samsung ve Huawei çekişmesinin sürdüğünü belirtelim.


Tanıtımı yapılan Samsung Galaxy S20 FE özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Samsung Galaxy S20 FE özellikleri ve fiyatı
5G destekli yeni katlanabilir akıllı telefon Samsung Galaxy W21'in detayları ortaya çıktı5G destekli yeni katlanabilir akıllı telefon Samsung Galaxy W21'in detayları ortaya çıktı

PAYLAŞ