Samsung akıllı telefon pazarında güç kaybediyor - Haberler - indir.com

Samsung akıllı telefon pazarında güç kaybediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-29 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yaşanan COVID-19 virüs salgını insan hayatını derinden ve her alanda etkilemeye devam ediyor. Salgın kullanıcıların satın alma alışkanlıklarını da ciddi oranda etkilemiş olduğu gözüküyor. Öyle ki salgın döneminde tablet ve webcam gibi ürünlere ilgi bir hayli artarken, akıllı telefonlar için ise bir düşüş söz konusu oldu. Geçtiğimiz yılın pazardaki lider ismi olan Samsung, akıllı telefon satışlarındaki rakamsal düşüşü şirketin bir reaksiyon verme ihtiyacını ortaya çıkardı. 2020’nin ilk çeyrek dönemi özellikle akıllı telefon pazarı ve üreticileri tarafından hiç de iyi geçmiyor. Öyle ki piyasa lideri Samsung, bu düşüşten payını almışa benziyor.

Samsung’un telefon satış rakamları düşüşe geçti

Samsung Galaxy A21s'in teknik özellikleri gün yüzüne çıktıSamsung Galaxy A21s'in teknik özellikleri gün yüzüne çıktı

Güney Koreli haber kaynaklarına göre Samsung yaşanan bu durumdan ötürü talep dengesizliği ile beraber üretim sayısında değişikliklere gidebilir. Güney Koreli şirkete baktığımız zaman farklı fiyat aralıklarında yılda yaklaşık 300 milyondan fazla telefon ürettiği biliniyor. Ancak yaşanan bu durum sonrasında bu üretim rakamlarının 2020 yılı içinde devamlılığı olması zor gibi gözüküyor. Taleplerde yaşanan istikrarsızlıktan ötürü marka, akıllı telefon üretimlerini yarı yarıya seviyesinde düşürebilir. Bu karar ise akıllı telefon pazarında bu yılın neticesinde Samsung için tatsız bir tablo olacağı anlamına geliyor.

Salgın sebebi ile yükselişe geçen isimlerde bulunuyor. Uzaktan eğitim ve evden çalışma sistemleri sebebiyle dizüstü bilgisayar ve tablet ürünlerine olan ihtiyaçlarda artmış durumda. Bu yılın ilk çeyreğinde bu pazarın yüzde 7 oranlı arttığı belirtiliyor.


Samsung’un pop-up kameralı ilk telefonuSamsung’un pop-up kameralı ilk telefonu
Apple Music, Samsung akıllı TV'lere geldiApple Music, Samsung akıllı TV'lere geldi

PAYLAŞ