Samsung akıllı telefon kamerasında devrim yapacak - Haberler - indir.com

Samsung akıllı telefon kamerasında devrim yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-02 09:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Android pazarının devi Samsung, akıllı telefon dünyasında limitleri zorlamaya hazırlanıyor. Güney Kore merkezli teknoloji devinin yeni hedefi 200 MP çözünürlüğe sahip bir kamera üretmek.

Bugüne dek pek çok yenilikle karşımıza çıkan teknoloji şirketi Samsung akıllı telefon kameralarında limitleri zorlamaya hazırlanıyor. Şirkete yakın sağlam kaynaklardan biri olan Ice Universe’e göre Samsung imzalı 200 MP’lik akıllı telefon kamerası Eylül ayında kullanıcılara tanıtılacak. Aslına bakarsanız şirketin bu yeni sensörü çok uzun bir süredir gündemde yer alıyordu. Ama şirketin bu teknoloji hayta geçirip geçirmeyeceği henüz kesinleşmemişti ki bugün gelen haberler Samsung’un bu teknolojiye oldukça önem verdiğini gösteriyor. Ayrıca 200 MP sensörün yalnız gelmeyeceği de söyleniyor. Aynı kaynağın aktardığı bilgilere göre yeni bir 50 MP’lik RGBW sensör de yakın zamanda tanıtılacak. Başka bir şirketin hali hazırda geliştirdiği RGBW sensör birimi, diğerlerinden “W” yani “White” takısı ile ayrılıyor. Standart “Red (Kırmızı), Green (Yeşil) ve Blue (Mavi)” piksel dizilimine White (Beyaz) pikseli de dahil edecek olan Samsun’un yeni sensörü, çok daha hassas hale geliyor ve özellikle düşük ışıklı ortamlarda çok daha aydınlık fotoğraflar yakalanmasını sağlayacak.

Samsung Galaxy S10 5G'nin son güncellemesi yüz tanımayı bozuyor!Samsung Galaxy S10 5G'nin son güncellemesi yüz tanımayı bozuyor!

Samsung Galaxy A03 hakkında ilk sızıntılar ortaya çıkıyor

Ancak 200 MP’lik kamera teknolojisini kullanacak olan şirket Samsung değil. Bildiğimiz kadarıyla Eylül ayında tanıtılacak olan bu sensör 200 MP’lik kamera sensörü ilk olarak Xiaomi cihazında karşımıza çıkacak. Şirketin bu sensörü kullanacağı ilk akıllı telefon modelinin de Xiaomi Mi 12 serisi olduğu tahmin ediliyor. 2022 yılının Ocak ayında gelmesi beklenen Samsung Galaxy S22 serisinde ise bu kameranın yer alması beklenmiyor. Şirkete yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre Güney Kore merkezli teknoloji şirketinin Galaxy S22 Ultra dahi 108 MP’lik bir ana kamera taşıyor. 108 MP’den sunulabilecek en yüksek kaliteyi sunması beklenen Samsung Galaxy S22 serisinde tam olarak Galaxy S22, Galaxy S22 Plus ve Galaxy S22 Ultra modelleriyle kullanıcılarının karşısına çıkacak.

Samsung 200 MP kameraya pek sıcak bakmıyor

Ice Universe geçtiğimiz aylarda üstü kapalı bir dille Samsung’un telefon tarafında strateji değiştirdiğini açıklamıştı. Şirketin kendi telefonlarında kameralarının megapiksel dışında değerlerine değil kaliteye önem vererek çalışmalar yapacağı aktarılmıştı. Yani Samsung’a göre cihazlarında kullandığı kameranın 200 MP olması değil, o kameradan maksimum verim sunmak daha öncelikli. Zira yüksek MP değeri her zaman yüksek çözünürlüklü fotoğraf kalitesi anlamına gelmiyor.

Telefonlardaa fotoğraf kalitesini ilk olarak sensör boyutuna, ikinci olarak da yapay zeka temelli bilişimsel fotoğrafçılık altyapısına dayanıyor.


Samsung yeni arayüzü One UI 3.1.1 denemelerine başladıSamsung yeni arayüzü One UI 3.1.1 denemelerine başladı
Samsung Galaxy A52s fiyatları açıklandıSamsung Galaxy A52s fiyatları açıklandı

PAYLAŞ