Samsung akıllı saatlerinde Google'ı kullanacak - Haberler - indir.com

Samsung akıllı saatlerinde Google'ı kullanacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-19 12:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının en çok dikkat çeken etkinliklerinden Google I/O’da pek çok yeni proje ilk kez kullanıcılarla paylaşıldı. Android 12’nin yanı sıra gecenin en çok dikkat çeken etkinliklerinden biri WearOS’tu.

Bu akşam teknoloji dünyası için oldukça önemli bir akşamdı. Google önümüzdeki haftalarda kullanıcıların beğenisine sunacağı pek çok yeni teknolojiler tanıtıldı. Bunlar arasında yeni WearOS arayüzü de vardı. Bildiğiniz üzere WearOs günümüzde pek çok akıllı saatte kullanılan bir yazılım.

SpaceX ve Google'dan uydu hizmetleri için ortak çalışma geliyorSpaceX ve Google'dan uydu hizmetleri için ortak çalışma geliyor

Wear OS saatlere donanım destekli hızlandırma

Akıllı saat pazarında mobil pazarın aksine birden fazla işletim sistemi bulunuyor. Örneğin Huawei akıllı saatlerinde kendi arayüzünü kullanırken, Samsung Tizen adını verdiği işletim sistemini kullanıyordu. Oppo ise işletim sistemini ürünlerini satışa çıkardığı pazarlara göre belirliyor. Şirket bazı bölgelerde kendi geliştirdiği işletim sistemini kullanırken, bazı bölgelerde ise Google imzalı WearOS'i tercih ediyor.

Samsung Tizen'den vazgeçti

Ancak bugün Samsung önemli bir açıklama yaptı. Bugün ki etkinlikte Tizen’den vazgeçtiğini açıklayan şirket Galaxy Watch serisinin artık WearOS ile geleceğini açıkladı. Samsung’un Tizen adını verdiği arayüzü telefonlarına taşıması beklenirken bu adım oldukça şaşırtıcı bir hamle oldu. Güney Kore merkezli teknoloji devinin kendi işletim sistemi yerine Google’ın geliştirdiği ve bugüne dek Android cihazlar ile sorunsuz olarak çalışan WearOS'e geçmeyi tercih etmesi teknoloji dünyasında büyük bir yankı uyandırı.

Tabi şirketin Galaxy Watch'larda WearOS’u kullanacak olması da kullanıcılara pek çok açıdan önemli artılar sağlayacaktır. Bu artılardan en önemlisi de Galaxy Watch'un güncel Android işletim sistemine sahip olan telefonlarla mükemmel bir uyum içinde çalışacak olması.

 


Google Drive klasörü Android telefona nasıl indirilir?Google Drive klasörü Android telefona nasıl indirilir?
Google Drive klasörü bilgisayarlara nasıl indirilir?Google Drive klasörü bilgisayarlara nasıl indirilir?

PAYLAŞ