Samsung akıllı saatleri için Android işletim sistemine geçebilir - Haberler - indir.com

Samsung akıllı saatleri için Android işletim sistemine geçebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-22 09:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un akıllı saat modelleri için Tizen işletim sistemini bırakmaya hazırlandığı söyleniyor. Sızıntılara göre Samsung’un yeni akıllı saatleri Android (WearOS) işletim sistemine sahip olabilir.

Samsung’la ilgili güvenilir sızıntılarla tanınan SamMobile, şirketin bu sene tanıtacak olduğu yeni nesil Samsung akıllı saatler hakkında ilk bilgileri yayımladı. Yayımlanan bilgilere göre, Güney Koreli teknoloji devi akıllı saatleri için yazılım bölümünü tamamen yeniden tasarlamayı planlıyor.

Samsung Galaxy A02s'in Türkiye fiyatıSamsung Galaxy A02s'in Türkiye fiyatı

Samsung'un yeni akıllı saatleri WarOs'la mı gelecek?

Sızıntılardan Samsung’un SM-R86x ve SM-R87x kod adı ile bilinen iki yeni cihazı piyasaya sürülmek için hazırlandığı öğrenildi. Halihazırda mevcut olan Galaxy Watch modellerinin SM-R8xx gibi bir kodlara sahip olduğu biliniyor. Bu bilgiden yola çıkarak, yeni akıllı saatlerin aynı aileye dahil edileceğini söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy Watch 3 Titanyum Türkiye'de yerini alıyor

Ancak şirketin yazılım tarafında büyük bir yeniliğe giderek Tizen işletim sistemini terk etmeyi planladığı da belirtiliyor. Şirket bunun nedeni olarak Tizen’in işletim sistemi için az gelişmiş uygulama altyapısı olarak göstermiş. Zira Tizen işletim sistemi, uygulama tarafında Wear OS'la bile yarışamadığı bir gerçek. Ancak bu söylentiler ilk kez de ortaya atılmıyor. 2008 yılında da benzer iddialar ortaya atılmış ancak şirket yola Tizen’le devam etmişti.

Şirketin yeni akıllı saatle modellerini diğer giyilebilir cihazlar için özel olarak tasarlanmış bir Android sürümü olan Wear OS ile piyasaya süreceği bildirildi. Bu Wear OS destekli Galaxy Watch modellerinin, şimdiye kadar alıştığımızdan oldukça farklı bir kullanıcı arayüzü ve yeni özelliklerle geleceği de sızan bilgiler arasında.

 


Samsung Galaxy A52’nin detayları belli olduSamsung Galaxy A52’nin detayları belli oldu
Kripto paralar Google ve Samsung tarafından kabul görülebilirKripto paralar Google ve Samsung tarafından kabul görülebilir

PAYLAŞ