Samsung Akıllı Saat Pazarında Bir Sıra Atladı - Haberler - indir.com

Samsung Akıllı Saat Pazarında Bir Sıra Atladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 17:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Akıllı saat pazarı için hazırlanan son raporda, Samsung'un küresel akıllı saat pazarında 3. sıraya yükseldiği belirtildi.

Counterpoint Research tarafından hazırlanan son rapor, akıllı saat pazarındaki rekabetin açığa çıkmasını sağladı. Raporda ilk sırada her zaman olduğu gibi Apple yer aldı. Son çeyrekte %28'lik bir pazar payına sahip olan Apple, düşüş yaşamasına rağmen hala sektördeki hâkimiyetine sürdürüyor.

2020 yılının aynı döneminde %31'lik pazar payına sahip olan şirket,  son rapor verilerine göre düşüş yaşamış durumda. Akıllı saat pazarında markalar klasmanında zirvede olan Apple, en çok satılan akıllı saat olarak da Apple Watch serisi ile lider durumda. Apple özellikle son çeyrekte Apple Watch Series 6 hem de Apple Watch SE modelleriyle büyük ilgi gördü.

Samsung Üçüncü Sıraya Yükseldi

Sıralamada dikkat çeken bir değişim oldu. Samsung ilk 3 içerisine girmeyi başardı ve Apple’ı takip eden Huawei’nin ardından 3. sırada yer aldı. Şirketin Yükseliş yaşamasında ise özellikle Galaxy Watch 3 ve Galaxy Watch Active 2 etkili oldu. Ancak özellikle Galaxy Watch 4 serisi ile Wear OS'e geçilmesi ve Tizen’in bırakılması, şirket için şu anda risk olarak değerlendiriliyor. Bugüne kadar mevcut işletim sistemi ile desteklenen son modelde beklentiler tam olarak karşılanmadı. Bu bakımdan üçüncülüğe yükselerek önemli bir sıçrama yapmış olmasına karşın Samsung mevcut pozisyonunu 2021'in 4. çeyreğine kadar kaybedebilir.

Huawei Tüm Sorunlara Rağmen 2. Sırada

Araştırmalarda dikkat çeken bir diğer gelişme Huawei. Akıllı telefon sektöründeki etkisini kaybeden şirket, buna karşın akıllı saatleri ile popülerliğini sürdürüyor. Ancak özellikle geçtiğimiz aylarda düşüş yaşayan satışlar, bir sonraki çeyrek itibariyle şirketin daha fazla güç kaybetmesine neden olacak. Bu da sıralamada yavaş yavaş gerilere düşmesine neden olacak 

 

Akıllı Saat Pazarı Büyümesini Sürdürüyor

Genel olarak akıllı saat pazarı en hızlı büyüyen pazar olarak yıllık %27 büyümeyi başardı. Bununla birlikte, Xiaomi, OPPO ve Realme'den oluşan 100 doların altındaki yeni bir segmentin yaratılmış olması, 2022 yılı itibariyle akıllı saat pazarının çok farklı bir gelişim içerisinde olacağını gösteriyor. 





PAYLAŞ