Samsung 860 QVO SSD için ön siparişleri açtı - Haberler - indir.com

Samsung 860 QVO SSD için ön siparişleri açtı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-22 17:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

NAND bellek sektöründe ilerlemeyi hızlandırması beklenen ve yakın bir dönem içerisinde HDD sürücü piyasasının yerini alması beklenen bu QLC NAND bellek ürünleri piyasaya sürülmeye başladı. İlk olarak QLC NAND belleğini ADATA piyasaya sürmüştü. Daha sonra hangi şirketin adım atıp bu bellekleri üreterek piyasaya süreceği tam bir merak konusuydu fakat şimdi Samsung'un süreceği bilgileri geldi.

Samsung 860 QVO SSD için ön siparişleri açtı

QLC NAND bellekler, tek hücreye 4-bitlik veri yazabilen ve aynı zar alanında daha yoğun kapasiteler elde edebilen belleklerdir. Ayrıca enerji verimliliği konusunda yüksek performans sağlarken maliyet konusunda da tüketicileri memnun ediyor. Çünkü enerjiden verimlilik sağlarken maliyette düşüş yaşatıyor. Ayrıca henüz geliştirme aşamasında olduğu için, girdi- çıktı performansı ve kullanım ömrü konusunda henüz TLC NAND bellekleri geçememiş durumda. Ama ilerleyen zamanlarda bu durum konusunda da TLC NAND bellekleri geçecektir. 

Katlanabilir Samsung Modellerden En Net GörsellerKatlanabilir Samsung Modellerden En Net Görseller

Samsung firması da bir süre öncesinde QLC NAND bellekleri piyasaya sürmek üzere olduğunu belirtmişti. Pek çok mağazada bu bellekler ön siparişe açılmaya başlandı. Samsung 860 QVO modeli, firmanın ilk QLC NAND belleği olma özelliğini taşıyacak. 3 yıl garanti süresi veren QLC NAND SSD modelinin özellikleri arasında: 520MB/s yazma ve 550MB/s okuma hızına sahip olacak. Sürekli yazma performansı olarak 89000 IOPS iken sürekli okuma performansı 96000 IOPS. En üst kapasitesinde ise 1440TB yazma ömrü bulunuyor. TLC NAND bellekler ile karşılaştırıldığında bu oran neredeyse yarı yarıya. Bu yüzden yazma ömrü konusunda henüz TLC NAND bellekleri geçememiş durumda.

Yeni geliştirilen bu belleklerin fiyatlarına gelecek olursak, Samsung 1TB kapasiteli modeli için 118 Avro, 2TB kapasite için 226 Avro ve 4TB kapasiteli modeli için 452 Avro fiyat etiketine sahip olacak. Sevkiyatlar ise Aralık aylarında başlayacak. Bu bellekler için şuanda ön sipariş açık durumda. Dağıtım ise Aralık ayında başlayacaktır. İlerleyen zamanlarda geliştirilen modeller ile TLC NAND belleklerden çok daha uzun yazma ömrü sunabilecek olan bu QLC NAND bellekler performans konusunda oldukça başarılı. Eğer bu modeller hakkında gelişmeler yaşanırsa sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


Samsung Cihazlar Kilit Açıldığında Otomatik Selfie ÇekecekSamsung Cihazlar Kilit Açıldığında Otomatik Selfie Çekecek
Samsung Galaxy Note 10 Ekranı Dikkatleri ÇekiyorSamsung Galaxy Note 10 Ekranı Dikkatleri Çekiyor
Katlanabilir Samsung Telefonu Bixby 3.0'a Sahip OlacakKatlanabilir Samsung Telefonu Bixby 3.0'a Sahip Olacak

PAYLAŞ