Samsung, 7nm İşlemci Üretmeye Başlıyor - Haberler - indir.com

Samsung, 7nm İşlemci Üretmeye Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-18 19:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bildiğiniz üzere son nesil amiral gemisi cihazlarından olan iPhone Xs ve Huawei Mate 20 Pro serisi gibi modellerde oldukça güçlü donanım özellikleri gördük. Bu donanımlarda yer alan işlemciler ise üretim mimarisi ile rakiplerine göre asıl farklarını gösterdiler. Hem Apple hemde Huawei son modellerinde 7 nanometre üretim işlemciler kullanarak daha iyi bir güç tasarrufu ve daha üst seviye bir performans elde etmiş oldu. Şimdi ise Güney Koreli telefon üreticisi Samsung’ndan bu yönde adımlar görmeye başlıyoruz. Bir süredir yatırımlarını sürdüren şirketin çip üretimi tarafından EUV kullanacağı ve 7 nanometre işlemci üretimine başlayacağı ortaya çıktı. Yapılan açıklama ile 7 nanometre işlemciler için gerekli alt yapı hazırlığının tamamlandığı ve üretimine başlanacağı duyuruldu.

Samsung’dan 7 Nanometre İşlemciler Geliyor

Yeni Samsung Galaxy A9 2018 TanıtıldıYeni Samsung Galaxy A9 2018 Tanıtıldı

Daha küçük bir alana çok daha fazla transistörler yerleştirilmesi için lazer kesim yöntemleri aksine EUV teknolojisi kullanılacak. Bu baskı tekniği ile beraber ise teoride 6.75 nanometreye kadar üretim yapılabilecek. Üreticilerin yıllardır EUV teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Samsung ise 2000 yılından beri bu alana yatırımlarını yaparken seri üretime geçişte zorluklar yaşanıyordu. Ancak bu teknoloji yardımı ile ilk üretim gerçekleştirecek isim Samsung olarak bir başarıya imza atacakları ifade ediliyor.

7 nanometreye sahip çiplerin bazı kısımları üreticilere gönderildiği ve çiplerin yer aldığı akıllı telefonların kargolama kısmında olduğu belirtiliyor. Bu yeni nesil çipler ile beraber ayrıca kullanılan malzemeler tarafında yüzde 20’lik bir tasarrufun yapılacağı da ifade ediliyor. Samsung’un yeni nesil bu işlemcilerinde yüzde 20 performans artışı ile beraber yüzde 50’e kadar ise düşük güç tüketimi sunması bekleniyor. Ayrıca bu işlemciler küçük boyutlu olmaları ile beraber performans artışında ve güç tasarrufunda önemli bir etki sağlayacaklar. İlk EUV tabanlı üretim Kore’de gerçekleştirilirken 2020 ile beraber üretimin artması ve bununla beraber yapay zeka ve 5G gibi teknolojilerin gelişmesi bekleniyor.

Bakalım Samsung, 2019 yılı amiral gemisi modelleri ile beraber tıpkı Huawei ve Apple’da olduğu gibi 7 nanometre üretim sürecine sahip işlemcilerini mi kullanacak ilerleyen dönemlerde göreceğiz.


Samsung Galaxy A7 2018 Türkiye'de TanıtıldıSamsung Galaxy A7 2018 Türkiye'de Tanıtıldı
Huawei P20 Pro ve Samsung Galaxy A9 KarşılaştırmasıHuawei P20 Pro ve Samsung Galaxy A9 Karşılaştırması
Samsung Türkiye, Galaxy Note 9'da İndirime GittiSamsung Türkiye, Galaxy Note 9'da İndirime Gitti

PAYLAŞ