Samsung 600 MP'lik bir sensör üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Samsung 600 MP'lik bir sensör üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 16:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’un 600 MP’lık bir kamera üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Söz konusu çalışmalardan elde edilen ilk somut içerikler ise ortaya çıkmaya başladı. Bu yeni kameraya dair paylaşım, teknoloji dünyasındaki sızıntıları ile bilinen Ice Universe tarafından gerçekleştirildi. Samsung şirketinin yaklaşık 8 ay önce akıllı telefonların geleceği hakkında ilginç iddialar paylaşmıştı. Samsung’un görev biriminde yer alan başkan yardımcısı John Yong-In Park, paylaşmış olduğu bir blog yazısında Samsung’un kameralarındaki nihai hedefin 600 megapiksele erişmek olduğunu ifade etmişti. Ancak Samsung’un bu açıklamasından geçen aylar sonrasında konuya dair bir gelişme yaşandığını duymamıştık. Bugün ise doğru paylaşımları ile bilinen Ice Universe’ten konu hakkında önemlibir paylaşım geldi. Ice Univerce, Samsung’un 600 MP üzerinde çalıştığını açıkladı.

Samsung 600 MP kamera üzerinde çalışıyor

Samsung Galaxy Fold 3 için açıklama yaptıSamsung Galaxy Fold 3 için açıklama yaptı

Ice Universe, Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile “Samsung gerçekten 600 MP sensörler yapıyor” şeklinde bir ifade yayınladı. Telefon dünyasındaki bilinen ismin bu paylaşımında bir de görsel yer aldı. Ice Universe paylaşımına göre görselde 600 MP’lık bir kameranın Samsung’un teknoloji tamamen değiştirmediği sürece telefonlarda yer alabileceğin açık bir şekilde gösteriyor. Mevcut teknoloji kaldığı takdirde ise kamera, arka panelin %12’lik bir bölümünü kaplayacak. Ancak 600 MP bir sensörün eksi yanları da olacak. Öyle ki model 22 milimetrelik bir kamera çıkıntısına sahip olacak. Ancak ISOCELL, bu çıkıntıyı ortadan kaldırmaya çalışacak.

Samsung’un 600 MP kameraya sahip bir akıllı telefon modelinin önümüzdeki yıl karşımıza gelmemesi bekleniyor. Ancak şirketin böyle bir teknoloji üzerinde çalıştığı pazarda oldukça ses getiriyor diyebiliriz. Ayrıca insan gözünün 576 MP seviyede bir çözünürlüğe sahip olduğunu da belirtelim. Bakalım şirketin bu yeni modeli kamerası ile bekleneni verebilecek mi göreceğiz.


Android 11'le piyasaya sürülecek Samsung modeli sızdırıldıAndroid 11'le piyasaya sürülecek Samsung modeli sızdırıldı
Türkiye'de Android 11 gelecek Samsung cihazlar belli olduTürkiye'de Android 11 gelecek Samsung cihazlar belli oldu

PAYLAŞ