Samsung 5G telefonlar için OLED ekran sunuyor - Haberler - indir.com

Samsung 5G telefonlar için OLED ekran sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-28 16:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en büyük ekran üretici şirketlerinden olan Samsung Display, bugün itibariyle 5G’li akıllı telefon modelleri için özel olarak geliştirilen yeni bir OLED ekranını tanıttı. Mobil OLED ekran pazarında yüzde 90’ın üzerinde bir paya sahip olan Samsung, bu pazardaki gücünü daha da artırmaya devam ediyor. Samsung’un ekran üretim yapan birimi olan Samsung Display, yeni nesil ağ teknolojisi olan 5G destekleyen telefonlara optimize edilmiş olan yeni OLED ekran modelini tanıttı. Mavi ışık emisyonlarının azaltılmış olan bu yeni ekran paneli daha düşük güç tüketimi sağlarken, dünyanın lider gözetim ve test belgelendirme şirketi olan SGS’den “Eye Care Display” sertifikasına sahip durumda.

Samsung’dan 5G için özel OLED ekranlar

AMOLED ekran yanması nasıl ortadan kaldırılır?AMOLED ekran yanması nasıl ortadan kaldırılır?

Şirketin bu yeni ekranı diğer yandan bir güvenlik sertifikasyon kurumu olan Underwriters Laboratories tarafından da onaylanan bu OLED ekran teknolojisi iyi bir değer olan yüzde 6.5 oranında mavi ışık yayıyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen OLED panellerde ise bu oran yüzde 7.5 seviyelerindeydi. UL’ye göre yeni OLED ekranın güç tüketimi, daha önceki üretime göre yüzde 15 azaldığı belirtiliyor. Testler ise ekranın fotoğraf çekmek ve internet gezintisi gibi işlevler için harcanan güç tüketimini 1.5W’dan 1.3W’a düşürdüğü gözüküyor. Samsung’un yeni nesil amiral gemisi serisi Galaxy S20’deki panellerde ise yine Samsung Display imzası yer alıyor.

120 Hz ekran yenilemeye sahip olan bu ekranlarda Eye Care sertifikasına sahip durumda. Samsung’un mobil OLED ekran piyasasında yüzde 90’ndan fazlasına sahip durumda. Diğer üretici şirketlerin yapamadığı ürünleri geliştirmeyi sürdüren Samsung, bu sayede pazardaki konumunu her geçen gün güçlendirmeye devam ediyor. Teknoloji devi 11 Şubat’ta gerçekleştirdiği Unpacked 2020 etkinliğinde Galaxy Z Flip modeliyle katlanabilir modelde kullanılan camında seri üretime geçileceğini açıklamıştı.


Sony'den otobüs büyüklüğünde 16K MicroLED ekran!Sony'den otobüs büyüklüğünde 16K MicroLED ekran!
Yeni OLED ekranlar pil tasarrufu sağlayacakYeni OLED ekranlar pil tasarrufu sağlayacak

PAYLAŞ