Samsung 5G akıllı telefonla satışlarında da liderliğini koruyor - Haberler - indir.com

Samsung 5G akıllı telefonla satışlarında da liderliğini koruyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-06 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli şirket Samsung, 2020 yılı ile beraber 5G teknolojili telefonlarını pazara sunmaya başladı. Bu yeni modelleri ile beraber şirket, genel satışlarda piyasayı domine etmeye devam ederken, yeni yayımlanan rakamlar ise Samsung’un 5G teknolojisine sahip akıllı telefon satışlarında yüksek bir başarı elde ettiği gözüküyor. Geçtiğimiz yıl ABD’de 5G lideri Güney Koreli şirket Samsung oldu diyebiliriz. Akıllı telefon pazarında sadece amiral gemisi modeller ile değil, orta seviye cihazlar ile de dikkat çekmeye devam eden Samsung, yenilikçi bağlantı teknolojilerine adapte olmaya devam ediyor. 5G desteğine sahip cihaz sayısı piyasada oldukça az bulunuyor. Bu teknolojiye sahip olsa da, altyapı desteğinin henüz yetersiz olduğu görülüyor.

Akıllı telefon pazarının lideri aynı isim olmaya devam ediyor

Samsung 5G telefonlar için OLED ekran sunuyorSamsung 5G telefonlar için OLED ekran sunuyor

ABD ve Huawei arasında yaşanan krizden ötürü Huawei lider olmuş olduğu 5G altyapı sistemlerinde aksamalar yaşadı. 2019 yılında birçok akıllı telefon modeli ile karşılaşan Samsung şirketi, pazarda hala lider konumda olmaya devam ediyor. 5G telefon pazarında Samsung ve Apple arasında, liderliğin Güney Koreli şirkette olduğunu görüyoruz. Ancak Apple’ın bu yıl itibariyle tanıtılması beklenen 5G destekli iPhone 12 serisi ile alakalı yükselişe geçmesi tahmin ediliyor. Ancak henüz detayların belli olmadığını belirtelim.

Bu noktada ise Counterpoint Research istatistik şirketinden bazı rakamlar açıklandı. Söz konusu verilere göre Samsung, geçtiğimiz yıl ABD’deki 5G akıllı telefon satışlarının yüzde 74’üne sahip oldu. Galaxy Note 10 Plus ise 5G özelliğine sahip en fazla satılan telefon olmayı başardı. 2019 yılındaki verilere göre ise ABD’de yaklaşık 2 milyon adet 5G özellikli telefon satıldığı ve toplam telefon satışlarının yüzde 1’ine tekabül edildiği gözüküyor. Samsung yüzde 74 oranlı bir hakimiyete sahipken, listedeki LG ve OnePlus lideri takip ediyor.


Vivo Z6 5G kamera özellikleri resmileşti!Vivo Z6 5G kamera özellikleri resmileşti!
Turkcell ve Huawei, 5G altyapısı için testlere başladı!Turkcell ve Huawei, 5G altyapısı için testlere başladı!

PAYLAŞ