Samsung 50 Megapiksel kamera sensörü geliştiriyor! - Haberler - indir.com

Samsung 50 Megapiksel kamera sensörü geliştiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-19 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cep telefonu üreticileri arasından en büyük isimlerden Samsung, cihazlarında kullandığı kameralar konusunda oldukça başarılı bir şirkettir. Son yıllarda 48 Megapiksel, 64 Megapiksel ve 108 Megapiksel kamera sensörlerinin tanıtımını gerçekleştiren Güney Kore merkezli üretici, akıllı cep telefonlarında yer vermeyi planladığı daha düşük çözünürlükte bir kamera sensörleri için hazırlıklara başladı. 

Samsung 50 Megapiksel kamera sensörü geliştiriyor

Ice Universe tarafından ortaya atılan iddialara göre Güney Koreli şirket, yakın zaman içerisinde 1/1,3 inç büyüklüğünde 50 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera sensörü ile karşımıza çıkacak. Galaxy S20 Ultra modelinde yer alan 108MP çözünürlüklü ISOCELL Bright HMX’e kıyasla çok daha büyük piksellere sahip olan bu görüntü sensörüyle Samsung, Huawei’nin Şubat ayında tanıttığı Huawei P40 serisindeki Sony IMX700‘e rakip olacak. Bununla beraber daha büyük piksellere sahip olan görüntü sensörleri, gelişmiş düzeyde ışık düzeyde ışık hassasiyeti ve aynı zamanda daha düşük ışık olan ortamlarda daha iyi çekimler yapılmasını sağlıyor. 

Samsung Galaxy A21s'in özellikleri netleştiSamsung Galaxy A21s'in özellikleri netleşti

Bu özelliklere ek olarak aynı zamanda ultra yüksek çözünürlüklü sensörlere kıyasla düşük ışığın olduğu ortamlarda daha iyi video çekim imkanı da sunulacak. Samsung’un bu kamera sensörünü hangi akıllı telefon veya cihazlarda kullanacağını belirsizliğini koruyor. Aynı zamanda bu yılın son çeyreğinde tanıtılmak üzere 9’u 1 arada piksel gruplamalı 150 Megapiksel sensör geliştirildiği de iddialar arasında yer alıyor. Güney Koreli geliştirici şirketin 250 Megapiksellik bir kamera sensörü geliştirmeye başladığı ve insan gözünden daha fazla ayrıntı yakalayabilecek 600MP’lik bir sensör geliştirmeyi planladığı da dile getiriliyor.


Samsung Galaxy Fold Lite modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyorSamsung Galaxy Fold Lite modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor
Samsung Galaxy telefonlarda karanlık mod neden rastgele kapanıyor?Samsung Galaxy telefonlarda karanlık mod neden rastgele kapanıyor?
Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy A21s özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy A21s özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ