Samsung 3.Çeyrekte Satışlarda Düşüşe Geçti - Haberler - indir.com

Samsung 3.Çeyrekte Satışlarda Düşüşe Geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 09:42:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon üreticileri tarafından yılın 3.çeyrek finansal sonuçları açıklanmaya devam ediyor. 2018’in genel çeyrek dilimlerinde düşüş yaşayan Güney Koreli üretici Samsung’un 3.çeyrekte de düşüşü sürüyor. Açıklanan üçüncü çeyrek sonuçlarına göre akıllı telefon satışları %13 oranında düşüş göstermiş durumda. Akıllı telefon pazarı dinamik bir yapıya sahip olduğu için kullanıcılar pazarda yer alan mantıklı ve daha uygun rakamlı cihazları tercih ediyorlar. Son zamanlarda amiral gemisi modellerde görülen fahiş rakamlar sonrasında düşüşte olan isimlerden birisi de Samsung oluyor.

Samsung Satış Rakamları

Samsung Galaxy S10, Dokuz Renk Seçeneği İle Karşımıza ÇıkacakSamsung Galaxy S10, Dokuz Renk Seçeneği İle Karşımıza Çıkacak

2018 yılında özellikle Asya pazarından Huawei ve Xiaomi markaları piyasayı domine etti diyebiliriz. Bu noktada Samsung için tam bir çöküş yılı olan 2018’de Çinli üreticilerin yanı sıra Apple’da iPhone X ailesi ile Premium telefon tercih eden kullanıcıların gönlünü kazandı diyebiliriz. Bu noktada Samsung, Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 modellerini pazara sunsa da beklenilen özellik ve tasarım detaylarını sunamadı. Durum böyle olunca da kullanıcılar Samsung’dan ilgiyi kesti ve satış rakamlarında doğal olarak düşüşler görüldü.

Gelen son çeyrek rapor sonuçlarına göre telefon satışlarında Samsung’un %13’lük bir düşüş yaşadığı gözüküyor. Özellikle Samsung, Hindistan ve Çin bölgelerine giriş yapamadığı için ve amiral gemisi noktasında ise rakiplerinin gerisinde kaldığı için bu düşüşler yaşanmış durumda. Rakiplerden Huawei %32 ve Xiaomi ise %20’lik bir artış sergileyerek Pazar paylarını geliştirmeyi sürdürdüler. Samsung global listedeki konumunu korumaya devam etse de, şirketin bir an önce yükselişe geçmesi gerekiyor. Dünyada en fazla telefon üreten birinci marka olan Samsung’un hemen arkasında Huawei yer alıyor. Cihazlarında fahiş bir fiyat uygulayan Apple ise listedeki üçüncü sıra konumunu sürdürüyor. Dördüncü sırada ise bir başka Çinli üretici olan Xiaomi’nin yer aldığını belirtelim.


Samsung, Fortnite'a yeni aksesuar seti getiriyorSamsung, Fortnite'a yeni aksesuar seti getiriyor
Huawei'den, Apple ve Samsung'un Cezasına Şok GöndermeHuawei'den, Apple ve Samsung'un Cezasına Şok Gönderme

PAYLAŞ