Samsung 2020’de yeni telefonlarını Türkiye'de satmayacak - Haberler - indir.com

Samsung 2020’de yeni telefonlarını Türkiye'de satmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-17 17:44:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Özel bir kaynaktan elde edilen bilgilere göre 2020 senesi itibariyle Samsung, Türkiye’deki anlaşmalı olduğu operatörler ve dağıtıcılara ürün vermeyecek! Google ile Rekabet Kurumu arasındaki anlaşmazlık çözülüne kadar geri adım atma kararı alan Samsung’un yeni telefonlarını Türkiye pazarına geç çıkaracak. 

Geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu ile Google arasında yaşanan anlaşmazlık hakkındaki tartışmalar hala devam ediyor. Rekabet Kurumu’nun geri adım atmaması, Google’ın ise para cezasını ödememek istememesi üzerine Türkiye’deki cihazlara Android lisansı vermeyeceği yönünde açıklaması üzerine şaşırtıcı bir hamle de Samsung’dan geldi. 

Rekabet kurumundan Google bir para cezası dahaRekabet kurumundan Google bir para cezası daha

Uzlaşılmazsa Türkiye’de kullanım dışı kalacak 11 Google uygulaması

Türkiye’de en çok akıllı telefon satışı gerçekleştiren şirketlerin başında yer alan Güney Kore merkezli şirket, Google’ın Türkiye’deki Android lisansıyla ilgili gelişmelerin netleşmesi için 2020 senesinde piyasaya süreceği cihazları Türkiye pazarına beklendiğinden daha geç sürmeye karar verdi. 

Anlaşmazlık ülkemizde faaliyet gösteren şirketleri etkileyecek! 

Özel bir kaynaktan gelen bilgilere göre Huawei ve Samsung gibi Android cihaz üretici şirketler, Google’ın Türkiye’deki Android lisansını iptal edebilmesi durumuna karşılık yeni ürünlerini Türkiye pazarında satışa sunmamaya karar verdi. Buda demek oluyor ki Türkiye’de de merakla beklenen Galaxy S11 ailesi gibi akıllı telefonlar alıcılarıyla buluşamayabilir. Konuyla ilgili olarak henüz Samsung’un resmi bir açıklama yapmadığının altını çizmekle birlikte, bu durumdan hali hazırda satışta olan Samsung cihazlarının da etkilenmeyeceğini belirtmekte fayda var. 


Google ve Rekabet Kurumu telefonlardaki ön yüklü uygulamalar konusunda anlaşamadıGoogle ve Rekabet Kurumu telefonlardaki ön yüklü uygulamalar konusunda anlaşamadı
Türkiye Rekabet Kurumu'ndan Google ile ilgili resmi açıklama!Türkiye Rekabet Kurumu'ndan Google ile ilgili resmi açıklama!

PAYLAŞ