Samsung 2019 kazancı için ilk açıklama - Haberler - indir.com

Samsung 2019 kazancı için ilk açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-09 18:50:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

2019 yılını geride bırakmamız ile beraber büyük şirketler tarafından yıla dair raporlar ve istatistikler açıklanmaya devam ediyor. Şimdi ise Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, geçen yılın raporlarını paylaşmaya başladı. 2019 yılının son çeyreğine dair ilk sonuçlarını açıkladı. Samsung şirketinin 2019 yılındaki kazanç ve oranları oldukça dikkat çekmeyi başardı. Samsung Electronics, yapmış olduğu duyuru ile beraber üç aylık faaliyet karının bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 34 oranında gerilediğini belirtiyor. Bu noktada Samsung’un karı 7.1 trilyon won 6.02 milyar dolar seviyesinde olduğu da tahmin ediliyor.

Samsung’un 2019 yılı kazancından ilk açıklama

Face ID gizemi Samsung Pass ile ortaya çıktıFace ID gizemi Samsung Pass ile ortaya çıktı

Analistlere göre Samsung’tan olan beklentiler tarafında karın 6.5 trilyon won seviyesinde olmasıydı. Şirket karında her ne kadar gerileme yaşasa da, analistlerin beklentisinin üzerine çıkmayı başardı diyebiliriz. Markanın üçüncü çeyrek sonuçlarına bakacak olursak ise bu noktada karın yüzde 56 oranında düştüğü gözüküyor. Samsung’un diğer işlemci üreticilerinde olduğu gibi stok ve istek sıkıntıları yaşadığı biliniyor. Bu durumda fiyat ve talebin düşük olduğu bir piyasayı doğuruyor.

Diğer yandan ABD’li bazı analistler tarafından piyasa koşullarının normale dönmesi sonrasında bir düzelme de olması bekleniyor. Bu noktada Çin ve ABD arasında yaşanacak olan bir ticaret anlaşması, piyasadaki dengelerin düzeleceği anlamına geliyor. Ancak oldukça zor gözüken bu durumun henüz ne zaman ve ne şekilde gerçekleşeceği henüz bilinmiyor.


zorlu şartlara özel Samsung Galaxy XCover Pro ortaya çıktızorlu şartlara özel Samsung Galaxy XCover Pro ortaya çıktı
Tanıtımı yapılan Samsung SelfieType nedir?Tanıtımı yapılan Samsung SelfieType nedir?

PAYLAŞ