Samsung 144 megapiksel kamera sensörü ile geliyor - Haberler - indir.com

Samsung 144 megapiksel kamera sensörü ile geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-17 09:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Kore merkezli teknoloji lideri Samsung ilerleyen dönemlerde üreteceği akıllı telefonlarında 144 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan kamera kullanacak. Şirket yeni kamera sensörü için hazırlıklara başladı; 

Akıllı telefon pazarındaki kıyasıya rekabet üretici firmaları tüketicinin en can alıcı noktalarından vurmaya doğru sürüklüyor. En iyi ürünü geliştirerek tüketicilerinin dikkatini çekmek için çabalayan şirketlerin bu yarışı akıllı telefonlarda kullanılan kameralarında günden güne gelişmesini sağlıyor. Ilk etapta 12 Megapiksel ile başlayan bu rekabet kendini birkaç sene içerisine 48 Megapiksel’e bırakmasının ardından pazardaki telefon kameraları hızla gelişti ve tüketiciler bir sene içerisinde 64 Megapiksel ve 108 Megapiksel’lik telefon kameralarıyla tanıştı. Ve şimdi de sıra 144 Megapiksel’de.  

Samsung'un 64 MP kameralı ilk telefonu Samsung Galaxy A71 tanıtıldıSamsung'un 64 MP kameralı ilk telefonu Samsung Galaxy A71 tanıtıldı

Görünüşe bakılırsa akıllı telefon pazarındaki bu rekabet sadece bununla da sınırlı kalmayacak. Sızıntılar doğrultusunda öğrendiğimiz bilgilere göre Samsung 144 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan sensörünü hayata geçirmek için 14 nanometre fabrikasyon sürecini tercih edebilir. 

Samsung, Başarılı Bir Sensör Firmasını Satın Almayı Planlıyor

Ancak Samsung’un yeni üreteceği sensör ve özellikleri hakkında şuanda ne yazık ki pek fazla detaylı bir bilgi yok. Şirketin sensörü ne zaman tanıtacağı da belirsizliğini koruyor. Hal böyle olunca gözler yeniden 2020 senesinin Şubat ayında tanıtılacak Samsung cihazlar içerisinde ilk 108 Megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapan Galaxy S11’e çevriliyor. Bildiğiniz üzere Samsung 108 Megapiksel kamera sensörünü çok önce üretmiş ancak önce kendi cihazlarında kullanmayı tercih etmemişti. Buda şirketin 144 Megapiksel çözünürlüğe sahip sensörü ilk kendi telefonunda mı piyasaya çıkaracağı yoksa önceki sensörlerde olduğu gibi bekleyeceği mi konusunda merak uyanmasına neden oluyor. Akıllı telefon pazarında kamera teknolojisi her ne kadar hızla gelişse de 144 Megapiksel’lik sensörün üretim aşamasına daha yeni başlandığını göz önünde bulundurursak sensörün 2020’nin ortalarına kadar tanıtılmasını beklemediğimizi söyleyebiliriz. 


Huawei, Samsung’un tahtına göz diktiHuawei, Samsung’un tahtına göz dikti
5G telefon pazarını Samsung domine etti5G telefon pazarını Samsung domine etti

PAYLAŞ