Samsung 108 MP kamera özellikleri detaylarını paylaştı - Haberler - indir.com

Samsung 108 MP kamera özellikleri detaylarını paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-19 17:59:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli şirket Samsung’un 108 megapiksel çözünürlüğe sahip olan ISOCELL Bright HMX kamera sensörünün teknik detayları ve çalışma sistemi detaylı bir şekilde açıklandı. Şirketin ilk olarak Ağustos ayında duyurmuş olduğu 108 MP çözünürlüğe sahip ISOCELL Bright HMX sensörü ilk defa Xiaomi Mi Note 10 modelinde kullanılmıştı. Söz konusu bu sensörde öne çıkan iki özellik bulunuyor. İlki yüksek çözünürlük ile ortaya çıkan keskin fotoğraflar olurken, ikincisi ise piksel birleştirme teknolojisi ile beraber 4 pikseli tek pikselde birleştirerek, bu sayede düşük ışık koşullarında 27 megapiksel çözünürlüklü daha parlak görüntüler elde edilebilecek.

Samsung 108 MP Kamera Özellikleri

Samsung Electronics Türkiye'den resmi açıklama!Samsung Electronics Türkiye'den resmi açıklama!

Gece fotoğrafçılığında 4: 1 piksel bindirmesi gerçekleştirildiği için mevcut piksel dörtte bir oranına düşüyor. Samsung’un iddialı olduğu nokta ise gece çekimlerinde 27 megapiksele düşecek ve bu sayede gece çekimlerinin daha kaliteli ve parlak olarak sunulması hedefleniyor. ISOCELL Plus teknolojisi komşu pikselleri ayıran ve renklerin karışmasını önleyen bir izolasyon tabakasına sahip diyebiliriz. ISOCELL ile piksel izolasyonu sayesinde pikseller arasına metal setler yerine farklı bir malzemeden üretilmiş bir tabaka katılıyor. Bu sayede pikseller birbirlerinden izole olurken, optik kayıp ise en düşük seviyeye inmiş oluyor. Ayrıca çapraz piksek karışımı ile oluşabilecek fotoğraf kalite düşmesinin de önüne geçiliyor. Mikro lenslere daha fazla ışık eriştiriliyor ve absorde edilmesi sağlanmış oluyor.

1 / 1.33 inç ile piyasanın en büyük mobil görüntü sensörü olan ISOCELL Bright HMX, 0.8 um büyüklüğünde 108 milyon piksele sahip durumda. Piksel sayısının bu kadar yüksek tutulması ise fotoğrafta yakınlaştırma yapıldığı zaman kalite kaybı yaşanmadan oldukça yüksek kaliteye sahip görüntülerin elde edilmesi sağlanıyor. Sensör büyüklüğünün bir diğer farklı ise düşük ışıklı koşullarda ortaya çıkıyor. Bu noktada daha fazla ışık emen sensör, yetersiz ışık noktalarında bile noise olmadan temiz fotoğraflar ortaya çıkartabiliyor. Işığın iyi olduğu noktalarda ise oldukça keskin ve renk doğruluğu iyi görüntüler ortaya çıkıyor.

Küçük pikselli fotoğraflar daha iyi çözünürlük sağlarken, bu noktada piksel büyüklüğünün artması ile sensörün ışığı absorbe etme yeteneği de yükseliyor. Bu noktada Samsung ise Tetracell teknolojisini kullanıyor. Düşük ışık noktalarında devreye giren piksel birleştirme teknolojisi ile 0.8 mikron büyüklüğündeki pikseller 1.6 büyüklüğünde piksellere dönüşüyor. Bu sayede yetersiz ışık alanlarında daha temiz ve aydınlık kareler yakalanmış oluyor.

Her alan için uygun olan 108 MP’lik ISOCELL Bright HMX sensörü Smart ISO adlı sistemi ile ise gereken ISO değerini ışık koşullarına göre otomatik olarak belirliyor. Bu sayede daha iyi bir dinamik aralık karşımıza çıkmış oluyor. Hızlı ve doğru netleme için ise Super-PD netleme teknolojisi kullanılıyor. Öyle ki karanlık ortamlarda bile hareketli veya hareketsiz nesneleri hızlı bir şekilde odaklayabiliyor. Şuan için Mi Note 10’da gördüğümüz bu sensörü 2020’nin ilk çeyreğinde Galaxy S11 ile beraber de göreceğiz.  


Basın görselleri sızdı! Merak edilen Samsung Galaxy Note 10 Lite özellikleri!Basın görselleri sızdı! Merak edilen Samsung Galaxy Note 10 Lite özellikleri!
Giriş seviyesi ve orta segmentin harmanlandığı Samsung Galaxy A01 tanıtıldıGiriş seviyesi ve orta segmentin harmanlandığı Samsung Galaxy A01 tanıtıldı

PAYLAŞ