Sahte kripto para madenciliği uygulamaları canınızı yakabilir! - Haberler - indir.com

Sahte kripto para madenciliği uygulamaları canınızı yakabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-13 10:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Günden güne daha popüler hale gelen kripto para piyasası son dönemlerde dolandırıcılarında hedef tahtası haline gelmiş durumda. Google Play Store’da 172 tane sahte kripto para uygulaması olduğu açığa çıkarıldı.

Kripto paraların kullanımı günden güne artarken dolandırıcılarda kullanıcıları kandırmaya çalışıyor. Hack saldırılarının yanı sıra geliştirilen casus yazılımlı programlar ya da sahte uygulamalar kullanıcıların mağdur olmasına neden oluyor. Yapılan bir araştırma Google Play Sotre’da 172 tane sahte krito para uygulaması olduğunu açığa çıkardı. Mağdur olmamak için güvenilir uygulamalar dışında bir uygulama kullanmamanız oldukça önemli.

Facebook yöneticisi Çin'in kripto para yasağına sevindiFacebook yöneticisi Çin'in kripto para yasağına sevindi

Kripto para madenciliğinin gelirleri artıyor

San Francisco merkezli Lookout şirketi, kripto madenciliği hizmetleri sunduğu sanılan ancak masum kullanıcılardan para çalan 172 sahte Android uygulaması olduğunu açığa çıkardı. Lookout isimli bir siber güvenlik şirketi geçtiğimiz günlerde yaptığı bir araştırma ile kripto para madenciliği için geliştirilen fakat gerçekte kullanıcılardan para çalan 172 adet sahte Android uygulaması olduğunu tespit etti. Dolandırıcılar bu uygulamaları kullanarak en az 93.000 kişi dolandırıldı ve kullanıcılardan yaklaşık 350.000 dolardan fazla para çaldı. Tespit edilen sahte uygulamalar iki farklı Android uygulama bölümü olarak ayrıldı. Bunlar BitScam ve CloudScam. Kötü niyetli insanların bu uygulamaları kripto para borsasıyla ilgilenen insanları hedef almak için geliştirdikleri belirtildi.

BitScam ve CloudScam, kullanıcılarına belirli bir ücret karşılığında kripto para madenciliği operasyonlarının reklamını yapıyor. Kullanıcılardan para iki farklı şekilde alınıyor. Bunlardan biri gönderdiğiniz paranın direkt olarak dolandırıcıların kripto cüzdanlarına diğeri de kullanıcıların Play Store üzerinden kripto para birimi transferleri yoluyla satın alınabilen ek hizmetler ve uygulama yükseltmeleri vaadiyle uygulamalara daha fazla para harcamaya yönlendirilmesi. Dolandırıcılık amacıyla geliştirilen bu uygulamalar kullanıcıları şüphelendirmemek için sahte hesap bakiyeleri bile gösteriyor. Lookout Mobil Uygulama Araştırmacısı Ioannis Gasparis konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Bu uygulamalar, aslında kötü niyetli bir şey yapmadıkları için radarın altında uçmayı başardılar. Bunlar sadece kripto para çılgınlığına kapılmış kullanıcıları çekmek ve var olmayan hizmetler için para toplamak için kurulmuş kabuklardır.”

Lookout yetkilileri tespit edilen 172 adet uygulamanın 25’inin Google Play üzerinden hala indirilebileceğinin de altını çiziyor. Google, Play Store uygulamalarında bulunan tüm sahte BitScam ve CloudScam şifreleme uygulamalarını en kısa zamanda kaldırmış olsa da Lookout, uygulama mağazasında hala düzinelerce sahte uygulama olduğunu belirtiyor. Bir süre önce bu tip uygulamalarla savaşmak için bir ekip kuran Google görünüşe göre mağaza içindeki uygulamalara yetişmekte zorlanıyor. Bu nedenle kripto para yatırımı yaparken bilinmeyen uygulamalardan uzak durmanızı öneririz.

 

 


Dogecoin kurucusu 8 yıl sonra kripto para alacağını açıkladıDogecoin kurucusu 8 yıl sonra kripto para alacağını açıkladı
Elon Musk kripto para borsasındaki gücünü kaybediyorElon Musk kripto para borsasındaki gücünü kaybediyor

PAYLAŞ