Sahte internet sitesinden en çok etkilenen sektörler açıklandı - Haberler - indir.com

Sahte internet sitesinden en çok etkilenen sektörler açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-21 17:00:11
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Cyber Shadows adlı bir güvenlik şirketi tarafından bilindik markaları taklit ederek dolandırıcı siteleri oluşturan sektörler raporlar halinde yayınlandı. Taklit yöntemi ile kullanıcıların verilerini çalmayı hedefleyen bu taklitçi siteler için bir rapora yayınlandı. Hazırlanmış olan bu rapora göre söz konusu bu hırsızlık yönteminden en çok etkilenen sektörler başlıca, finans, yiyecek ve içecek ile teknoloji kategorileri yer aldı. Piyasada siber güvenlik yazılım geliştiricisi olan Cyber Shadows, bildik markaların alan adreslerini taklit yöntemi ile kullanıcı veri ve bilgilerini çalmayı hedefleyen sahte siteler için bir araştırma gerçekleştirdi. Kullanıcıların bu tarz sahte sitelere ne kadar inandıkları incelenirken, kullanıcıların yılda bin yüzden fazla bu siteler ile karşılaştığı belli oldu.

Cyber Shadows raporlarına göre en çok taklit edilen siteler arasında PayPal gibi finans içerikli siteler bulunuyor. Şirket, kripto paraların popülerleşmesi sonrasında ise kimlik avı hırsızlarının kripto para uygulamaları ve banka sitelerini de taklit etmeye başladığını belirtiyor.

Konya’da Siber saldırı sonucu 1 milyon kişinin bilgileri sızdırıldıKonya’da Siber saldırı sonucu 1 milyon kişinin bilgileri sızdırıldı

En çok taklit edilen siteler

Popüler ve bilindik internet siteleri, kullanıcı verilerini güvenli bir şekilde muhafaza etmek için oldukça sıkı önlemler alıyorlar. Markanın dijital varlığı ve güvenilirliği için sağlam güvenceler veren markaların internet siteleri için alan adları bulunuyor. Kimlik hırsızları ise bu bilindik markaların kullanıcı verilerini çalmak için alan adlarında ufak değişiklikler yaparak sahte siteler oluşturuyorlar. Bu noktada “com” uzantısı yerine “net” kullanıyorlar. Bu yol ile ise veri hırsızlığı amaçlıyorlar.

Cyber Shadows raporuna göre en çok sahte alan adı hazırlanan sektörlerin başında finans geliyor. Sadece kendi hizmet verdiği 90 müşterisi bile her yıl bin yüze yakın sahte alan adı ile karşı karşıya geliyorlar. Finansın hemen arkasında ise yiyecek ve içecek sektörü bulunuyor.


Rusya siber saldırılarla bağlantısı olmadığını açıkladıRusya siber saldırılarla bağlantısı olmadığını açıkladı
Microsoft siber güvenlik için önemli bir anlaşma yaptıMicrosoft siber güvenlik için önemli bir anlaşma yaptı

PAYLAŞ