Sahte Google Chrome güncellemeleri kullancıları tuzağa düşürüyor - Haberler - indir.com

Sahte Google Chrome güncellemeleri kullancıları tuzağa düşürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-27 20:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Doctor Web isimli bir Rus antivirüs şirketi binlerce kullanıcının sahte Chrome güncellemeleri nedeniyle mağdur oluklarını açıkladı. Şirketin açıklamasına göre Türkiye’den de etkilenen pek çok kullanıcı var.

Rusya’nın güvenilir antivirüs şirketlerinden olan Doctor Web’in araştırmacıları dünya çapınca yüzlerce kullanıcının intetnette dolaşan sahte Google Chrome güncellemesiyle tuzağa düşürülerek kötü amaçlı yazılımların kurbanı olduğunu açıkladı.

Geliştirilen algoritmalar siber saldırıları engelleyecekGeliştirilen algoritmalar siber saldırıları engelleyecek

Şirketin araştırmalarına göre Google’ın güncellemeleri durdurduğu haberinin yayılması ardından internette sahte Chrome güncellemeleri hızla yayıldı. Bu konu hakkında bir blog yazısı yayınlayan şirket sahte güncellemelere karşı kullanıcılara dikkatli olmaları gerektiğini uyarısını yaptı.

Yayınladığı blog yazısında sahte güncellemelerin hackerların ele geçirdiği WorddPress tabanlı siteler aracılığıyla yayınlandığını belirten Doctor Web araştırmacıları bu sitelerin içinde şirket sitelerinden, güvenilir resmi kurumsal sitelere kadar pek çok site bulunduğunu da açıkladı.

İnternette dolaşan Chrome güncellemelerine dikkat!

Hackeler sitelere yönetici erişimi sağladıktan sonra, JavaScript yönlendirme komutuyla sitenin ziyaretçilerini direkt olarak resmi gibi görünen Google Chrome güncelleme sayfasına yönlendiriyor ve dosya indirildiğinde kötü amaçlı yazılım bilgisayarınıza inmiş oluyor. Windows korumasından gizlenebilen bu kötü amaçlı yazılım bilgisayarlara TeamViewer benzeri bir uzaktan kontrol uygulaması yükleyerek erişime açık hale getiriyor.

Ve sonrasında hackerlar tarafından bilgisayarınıza veri hırsızlığı yapan yazılımlar yüklenebiliyor. Doctor Web’in yaptığı açıklamaya göre bu saldırıdan etkilenen ABD, Türkye, İngiltere, İsrail, Kanada ve Avusturalya belgesinde binlerce kullanıcı var.

Şirket bu konuda kullanıcıları dikkatli olmaya ve saldırılardan korunmak için Chrome’un otomatik güncelleme özelliğini kullanmaya davet ediyor. Google Chrome’un güncellemelerini yapmak için tarayıcınızın sağ üst köşede yer alan açılır menüsünden “Yardım” sayfasına girerek “Chrome Hakkında” seçeneğine tıklayarak yeni güncellemelerden haberdar olabilir ve indirebilirsiniz. Güvenliğiniz için güncelleme ve indirme işlemlerinizi internette karşınıza çıkan bağlantılar üzerinden yapmamaya dikkat edin.

 


Siber Saldırılar Operatörler ve Bankaları Zor Durumda BıraktıSiber Saldırılar Operatörler ve Bankaları Zor Durumda Bıraktı
2019 yılında Türkiye'de 50 bin kullanıcı siber saldırıların hedefi oldu!2019 yılında Türkiye'de 50 bin kullanıcı siber saldırıların hedefi oldu!

PAYLAŞ