Sahte Flappy Bird Oyunları Dolandırıcıların İştahını Kabartıyor - Haberler - indir.com

Sahte Flappy Bird Oyunları Dolandırıcıların İştahını Kabartıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Oyun

Geçtiğimiz günlerde yayınlanarak kısa bir zaman içerisinde milyonlarca oyuncu arasında fenomen haline gelen Flapy Bird'ün sahte Android uygulamaları, sanal dolandırıcılara yeni bir kapı açtı.

Geliştiricisi Vietnamlı Dong Nguyen'in 'çok fazla bağımlılık yapıcı olması' sebebiyle aldığı karar doğrultusunda uygulama mağazalarından kaldırdığı Flappy Bird'ün pek çok sahte uygulaması mağazalarda yayınlanmaya başladı. Yayınlanan bu uygulamalar aracılığıyla sanal dolandırıcılar kullanıcıların Android cihazlarına virüs bulaştırarak telefonları ele geçirmeye çalışıyorlar.

Flappy Bird'ün elde ettiği popülariteden yararlanmak isteyen ve orijinal oyunun artık indirilememesinden dolayı fırsat yakalayan dolandırıcılar Flappy Bird'ün yarattığı bağımlılığı kazanca dönüştürmek için zararlı yazılımlar içeren sahte uygulamaları kullanıcılara sunmakta ve bu sayede de bir şekilde kullanıcıların telefonlarını ele geçirmenin yolunu bulabiliyorlar.

Örnek verecek olursak; 'deneme sürümü' ismi ile yayınlanan bazı uygulamaları kullanıcılar cihazlarında açtıklarında SMS göndermelerini zorunlu kılmakla beraber SMS gönderilmeden uygulamadan çıkış yapılmasına da izin vermiyor. Bu sayede de dolandırıcılar telefonu ele geçirebiliyorlar. Bunun yanı sıra yine Flappy Bird'e benzeyen ancak sahte olan uygulamalar aracılığı ile telefon defteri, mesajlar, e-posta adresleri ve iletileri gibi pek çok bilgiye de ulaşabiliyorlar.

Flappy Bird hayranları bu yöntemler ile mağdur olmamak için web platformlarından değil sadece Google Play üzerindeki güvenli buldukları uygulamaları indirmeliler Aksi halde istenmeyen sorunlarla karşı karşıya kalabilirler.





PAYLAŞ