Sahte fitness uygulamalarına dikkat! - Haberler - indir.com

Sahte fitness uygulamalarına dikkat!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-06 17:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

App Store’da yer alan bazı fitness uygulamaları, Touch ID’yi kullanarak kullanıcıların hesaplarından para çekiyor.

Apple uygulama marketi App Store kapsamında kullanıcılarına pek çok alanda bir sürü uygulama sunuyor. App Store’un diğer uygulama mağazalarından ayrılmasını sağlayan özelliklerinden birisi, kullanıcılarının gizliliğine önem vermesi ve her uygulamayı kolaylıkla mağazaya kabul etmemesi olarak öne çıkıyor. Bu anlamda Google Play’e giren bir uygulamanın, App Store üzerinde daha zor yayınlandığı bilinen bir gerçek. Fakat her zaman bunun önüne geçmek mümkün olmuyor. Zaman zaman App Store’da kötü amaçlı uygulamaların saldırılarına maruz kalabiliyor. Benzer bir durumun, yakın bir zamanda meydana geldiği anlaşıldı. App Store üzerindeki bazı fitness uygulamalarının, kullanıcıları dolandırdığı ortaya çıktı.

App Store bir anda bazı uygulamaları kaldırdı, peki neden?App Store bir anda bazı uygulamaları kaldırdı, peki neden?

App Store üzerindeki fitness uygulamaları, Touch ID ile dolandırıyor

Dolandırıcılık vakaları son dönemlerde oldukça artmış durumda. Özellikle internet üzerinden yapılan dolandırıcılıkların önüne geçmek hayli güç oldu. Bu tarz durumlarla, uygulama mağazalarındaki uygulamalarda da rastlanabiliyor ve özellikle Android cihazlarda uygulama aracılığı ile dolandırıcılık vakası çok sık görülen bir durum. Fakat bu kez alışılanın aksine, App Store üzerindeki fitness uygulamaları dolayısıyla dolandırılanlar oldu.

Elde edilen bilgilere bakılırsa, App Store’da yer alan bazı fitness uygulamaları, kullanıcıların Touch ID’sinden faydalanıp, hesaplarından yüklü miktarda paralar çekiyor. Nabzınızı ve kalorinizi kontrol etmek vaadiyle parmak izinizi alan dolandırıcıların foyası, Reddit kullanıcıları tarafından ortaya çıkarıldı. Dolandırıcılar öncelikle uygulama aracılığı ile telefona bildirim gönderiyor ve nabzınızı kontrol ettirdiğiniz anda bilgilerinize ulaşıyor. Bu uygulamalardan ikisi olan Calories Tracker app ve Fitness Balance app, olayın ortaya çıkmasının ardından App Store’dan direkt olarak kaldırıldı. Fakat yine de yaşanan olaya karşın kullanıcıların dikkatli olması öneriliyor. Özellikle parmak izi okuması isteyen uygulamalara karşı, daha dikkatli olunması gerekiyor.



PAYLAŞ