Sahte FaceApp Pro uygulamalarına dikkat - Haberler - indir.com

Sahte FaceApp Pro uygulamalarına dikkat

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-22 11:03:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde internet dolandırıcılığı ve bilgisayar korsanları tarafından yapılan siber saldırılar ciddiyetini arttırmış durumda. Her uygulamayı bir hedef haline getiren dolandırıcılar şimdide hedef olarak son dönemlerin en popüler uygulamaları arasında yer alan FaceApp’ı seçti. Kullanıcıların FaceApp uygulamasına göstermiş olduğu yoğun ilgi, kolay yoldan para kazanmak isteyenler için ilgi çekici olur. FaceApp kullanıcılar için yüz değiştirme ve çeşitli filtre seçenekleriyle Android ve iOS cihazlarda kullanılan platformlara uygun ücretsiz bir program. 

FaceApp PRO’ya dikkat! 

En iyi yüz değiştirme uygulamalarıEn iyi yüz değiştirme uygulamaları

Kullanıcılar tarafından kısa zamanda yoğun bir ilgi gören bu uygulama ise dolandırıcılar için bir fırsat haline dönüştü. Dolandırıcılar uygulamanın “PRO” sürümü olarak yayınlayarak kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Dolandırıcılar sahte sürümü tanıtmak için büyük bir çaba sarf ediyor. Öyle ki, Google’ın arama motorunda “FaceApp PRO”  şimdiden 200 bin arama sayısına ulaşmış durumda. 

Sosyal Medyanın Yeni Trendi FaceApp Nedir?

Bunun yanı sıra dolandırıcılar kullanıcıları “PRO” sürümün gerçek olduğuna inandırmak için birçok yola da başvurmuş durumda. YouTube’da reklam videoları ve sahte web sitesiyle inandırıcı hale getirilen sürümün yanı sıra “FaceApp PRO”yu ücretsiz bir şekilde sunduğu iddia edilen bir web sitesi de bulunmakta. Tamamen kullanıcıları yanıltmaya yönelik olan bu çalışmanın FaceApp uygulamasıyla hiçbir alakası olmadığının altını çizmekte fayda var. 

Kullanıcıları yanıtlamak için diğer tercih edilen yol ise “FaceApp PRO”yu indirmeye teşvik etmek için YouTube’da gezen içerik videoları. Videolarda bulunan kısaltılmış indirme bağlantıları kullanıcıları Google Play üzerinden ek uygulamalar yüklenmesini sağlayan uygulamalara yönlendiriyor. 

ESET kullanıcıları uyardı! 

FBI, FaceApp hakkında soruşturma açabilir

ESET uzmanları ise kullanıcıları uygulamaların sahte sürümleri hakkında uyarıyor. Popüler uygulamaların farklı sürümleri ne kadar merak uyandırır olursa olsun, kullanıcıların bu uygulamaları cihazlarının resmi uygulama mağazaları dışındaki kaynaklardan indirmeye ve incelemeye çalışmaması hakkında uyaran ESET, özellikle Android ekosisteminde bulunan popüler uygulama ve oyunların birçoğunun sahtesinin bulunduğuna dikkat çekti. Ancak dikkatli ve bilinçli kullanıcıların uygulamaların sahtesiyle gerçeğini birbirinden ayırabildiğini açıklayan ESET, dolandırıcılık kurbanı olmak istemeyen kullanıcıların olası bir güvenlik ihlaline karşı kullanıcıların mobil cihazlarında iyi ve güvenilir bir güvenlik uygulaması kullanmaları gerektiğinin altını çizerek güvenlik uygulamalarının kullanıcıları olası olumsuz sonuçlardan koruduğunu açıkladı. 

 


İlgili uygulamalar
Sosyal medyaya özel Sosyal medyaya özel "Kiralık" fotoğrafçı hizmeti başladı
Kullanıcı verilerini ele geçiren 7 uygulama Play Store'dan kaldırıldıKullanıcı verilerini ele geçiren 7 uygulama Play Store'dan kaldırıldı

PAYLAŞ