Sahte Anti-Virüs Uygulamalarına Dikkat - Haberler - indir.com

Sahte Anti-Virüs Uygulamalarına Dikkat

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Online güvenlik sağlayıcısı Kaspersky Lab, yayınladığı bir basın bildirisiyle Windows Phone Store ve Google Play üzerinden satışa sunulan iki sahte Kaspersky anti-virüs uygulamasını tespit ettiklerini duyurdu.

Yayınlanan basın bildirisinde söz konusu uygulamalardan Windows Phone mağazasında yayınlanan ve Kaspersky Mobile adını taşıyan sahte anti-virüs uygulamasını indiren kullanıcıların bu uygulamayı kullanmaları için para ödemek zorunda kaldıklarını ve hatta bununla yetinmeyen korsanların, sözde bilgisayarlarında bulunan 'zararlı yazılımı' kaldırmak için de ekstra ödeme talep ettikleri belirtiliyor.

Kaspersky Lab Logo

Kaspersky Lab markasını taklit eden ikinci sahte uygulama ise Google Play üzerinden satışa sunulan Kaspersky Anti-Virus 2014.

Şirketten yapılan açıklamada, Kaspersky Lab ürün serisinde bu adı taşıyan bir mobil cihaz uygulamasının bulunmadığı ve sahte uygulamanın sayfasında yer alan ekran görüntüsünün de Kaspersky Internet Security for Android sayfasından kopyalanmış olduğu ve sahte uygulamanın yaratıcılarının 'resmi' logonun aynısını kullandıkları da açıklamada yer alıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kaspersky Lab Kıdemli Zararlı Yazılım Analisti Roman Unuchek şunları söyledi: ''Ücretli sahte mobil AV hikayesi Google Play mağazasında Virus Shield'ın görülmesiyle başladı. Şimdi gördüğümüz ise başarılı bir sahtekarlığın nasıl çok sayıda klon yumurtlayabildiğidir. Dikkatsiz kullanıcıların paralarını hızlı bir şekilde çalmak isteyen dolandırıcılar düzinelerce sahte uygulama satıyor, tasarımları kopyalıyor, ancak orijinalinin işlevlerini sağlayamıyor. Bu tür sahte uygulamalar giderek daha sık karşımıza çıkacağa benziyor. Emin olduğumuz bir şey varsa o da resmi mağazalarda kullanılan güvenlik mekanizmalarının bu tür dolandırıcılıklarla baş etmekte yetersiz kaldığıdır.''

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için http://www.securelist.com/en/blog/8221/Fake_antivirus_attack_of_the_clones Kaspersky'nin resmi olarak yayınladığı mobil uygulamalarını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla indirebilirsiniz.





PAYLAŞ