Sahibinden.com'un 2018 yılında en çok öne çıkan rakamları neler? - Haberler - indir.com

Sahibinden.com'un 2018 yılında en çok öne çıkan rakamları neler?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-11 15:03:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Sahibinden.com, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinden birisi. E-ticaret sitesi Sahibinde.com, 2018 yılına dair verilerini açıkladığı raporlarını yayınladı. Yayınlanan rapora göre Sahibinden.con, 2018 senesinde ayda ortalama olarak 44,3 milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermiş durumda. E-ticaret platformunda toplam ilan görüntüleme sayısı 2018 senesi boyunca 25 milyarı aştı. Bu kullanıcılar ise toplamda birbirlerine 220 milyon adet mesaj gönderdi. Sahibinden.com'da en çok aranan kelimeler bakıldığı zaman ise bu kelimeler arasında "satılık, kiralık, doblo, bisiklet, traktör, acil, sahibinden, BMW, boyasız, otomobil” gibi kelimeler olduğu öğrenildi. Ayrıca e-ticaret sitesi Sahibinden.com'da, en fazla arama  7 Ocak 2018 Pazar günü saat 22:00’de yapıldı. Aynı zamanda sitenin verdiği rapora göre kullanıcılar Sahibinden.com'da ilanları araştırırken ortalama olarak 12 dakika vakit geçirdiği tespit edildi. Google, Youtube, Facebook, Twitter ve Instagram’dan sonra Türkiye'nin en çok ziyaret edilen platformları arasında e-ticaret sitesi Sahibinden.com yer alıyor. 

Sahibinden.com, en çok emlak ilanı veren şehir İstanbul olurken onu Ankara ve İzmir

Sahibinden.com Android Uygulaması YenilendiSahibinden.com Android Uygulaması Yenilendi

2018 senesinde Sahibinden.com'un mobil uygulamasının kullanıcı sayısı bir önceki yıla oranla göz atıldığı zaman %26 gibi bir oranla artış sergilediği gözlemleniyor. Ayrıca Sahibinden.com Apple Stor'da 2018 yılının en çok indirilen ücretsiz uygulamalar  arasında yerini aldı. 2018 yılında yaklaşık olarak 2 milyon satılık ev ilanı alan Sahibinden.com, en çok emlak ilanı veren şehir İstanbul olurken onu Ankara ve İzmir takip etti. Sahibinden.com'da İstanbul en çok vasıta ilanı veren şehir olurken, en çok görüntülenen kategori vasıta oldu. Sahibinden.com'da 2018 yılının Ocak ayından Aralık ayına kadar otomobil, kamyonet, kamyon, minibüs, otobüs ve özel amaçlı olmak üzere toplamda 5,5 milyondan fazla vasıta ilanı verildi.

2018 yılı içerisinde verilen bilgisayar  ilan adedi 1,5 milyon

E-ticaret'in pazar payı 50 milyar lira sınırında

Milyonlarca ilan arasından ilgilendiği aracı kolay bir şekilde bulmak için son 4 ayda Fotoğraftan Araç tanıma menüsü sayesinde yaklaşık olarak 2 milyon defa ziyarette bulunan Sahibinden.com kullanıcıları, uygulamayı çok sevdiklerini ve güvendiklerini bu şekilde ispatlamış oluyorlar. 2018 senesinde yaklaşık olarak 37 milyon ilan alan Sahibinden.com, 231 milyon defa favorilere eklendi. En çok favorilere eklenen kategori ise sizinde tahmin edeceğiniz üzere araç kategorisi oldu. Bu kategori toplamda 5 bin defa favorilere eklenerek rekor kırdı. Ayrıca 2018 yılı içerisinde verilen bilgisayar  ilan adedi 1,5 milyon olurken, 1,1 milyon kere cep telefonu ilanı aldı. Sahibinden.com'a 1 sene içerisinde en çok bakılan hizmetler neler diyecek olursanız şu şekilde sıralanıyor; "Evden Eve Nakliyat”, “Oto Modifiye” ve “Boyacı." Sosyal medya kanallarından toplamda 28 milyon kişiye ulaşan Sahibinden.com, sosyal medya platformu üzerinden de gayet başarılı bir yıl geçirdi. Aynı zamanda uygulama tarafından paylaşılan veriye göre sosyal medya kanallarında ise en çok perşembe günleri ve saat 17.00'de etkileşime geçildi. 

 


İlgili uygulamalar
Sahibinden.com'daki İlanlarda Pokemon RüzgarıSahibinden.com'daki İlanlarda Pokemon Rüzgarı
Sahibinden.com'a Rekabet Soruşturması BaşlatıldıSahibinden.com'a Rekabet Soruşturması Başlatıldı
Rekabet Kurumu’dan sahibinden.com’a dev ceza kesildi!Rekabet Kurumu’dan sahibinden.com’a dev ceza kesildi!

PAYLAŞ