Sağlıklı Yaşam ve Spor Uygulamaları - Haberler - indir.com

Sağlıklı Yaşam ve Spor Uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 8 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Günümüz teknoloji çağı olduğu için akıllı telefon ve tabletler içinde oldukça zengin uygulama seçenekleri karşımıza çıkmaktadır. Şehir ve iş yaşamı arasında kaybolan kullanıcılar için geliştirilmiş olan sağlıklı yaşam ve spor uygulamaları bunlardan sadece birisidir.

Spor salonlarına ya da egzersiz yapmak için ayıracak zaman veya maddi imkan bulamayan kullanıcılar için geliştirilmiş olan uygulamalar, sağlıklı yaşam ile ilgili ipuçları vermesinin yanı sıra ellerden düşmeyen akıllı cihazlara yüklenerek dijital sağlıklı yaşam rehberi görevi de görmektedir. Sağlıklı yaşam adına spor ve egzersiz hareketleri için kullanılabilen uygulamalar ayrıca kişilerin kilolarını kontrol edebilmelerine yardımcı olabilecek pek çok içeriği ve gerekli olan diyet bilgileriyle programlarını da beraberinde getiriyor.

Dilerseniz lafı fazla uzatmadan sizler için seçilmiş olan en kullanışlı Sağlıklı Yaşam ve Spor Uygulamalarını inceleyelim.

P90X (Android / iOS)

P90X App

Richard Simmons ve Billy Blanks gibi spor ile ilgili ünlülerin kullandıkları bu uygulamada sizi 90 gün içinde forma sokacak egzersiz ve diyet programlarını bulabilirsiniz. Oldukça keyifli bir spor aktivitesi sağlayan uygulamadaki programlara uymanız halinde hem vücudunuzdaki yağları yakabilir hem de kaslı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Ayrıca uygulama ile koşu, yürüyüş ve spor aktiviteleri ile de kendi egzersiz programlarınızı oluşturabilirsiniz.

Etkileşimli kullanım imkanına da sahip olabileceğiniz uygulama sayesinde beslenme, diyet ve egzersiz planlarınızı diğer kullanıcılar ile paylaşıp motivasyonunuzu artırabileceğiniz gibi hedeflerinizi ve sonuçlarınızı sosyal ağlarda arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.

Calorie Counter-Diet Tracker (Android / iOS)

Calorie Counter-Diet Tracker

Kilo kontrolü sırasında kalori takibine önem veren kullanıcılar için oldukça faydalı olabilecek bu uygulamada bulunan 3 milyon gıdanın kalori veri tabanına erişerek istediğiniz herhangi bir besin maddesinin ya da yediklerinizin kalorisini kolaylıkla hesaplayabilirsiniz. Bulduğunuz kalori değerlerine göre egzersiz programları da oluşturulmasını sağlayan uygulama ayrıca sunduğu kalori raporları sayesinde günlük olarak beslenme özetinizi çıkartıp, ölçümlere bağlı olarak kişisel motivasyonunuzu da sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Nike+ Running (Android / iOS)

Nike+ Running indir

Dünyaca ünlü Spor ürünleri markası Nike tarafından geliştirilmiş olan bu uygulama sayesinde koşu, yürüme ve egzersiz süresince kat ettiğiniz mesafe, süre, hız ile yaktığınız kalori miktarını kolaylıkla ölçümleyebilirsiniz. Ayrıca adım sayma teknolojisi kullanılan uygulama ile egzersiz alanı ya da güzergaha ait bilgileri de alabileceğiniz gibi Facebook ve Twitter gibi ağlar üzerinden arkadaşlarınız ile egzersiz bilgilerini paylaşabilirsiniz.

AdımSayar (Android / iOS)

AdımSayar Uygulaması

Mobil iş fikri yarışmasında ikincilik ödülü kazanan bu uygulama son derece basit bir çalışma mantığı üzerine kurulu olup, gün içerisinde attığınız tüm adımların sayısını öğrenmeye yardımcı olmaktadır. Adımlarınızı sayması için mobil cihazınızın cebinizde ya da çantanızda olması yeterli. Ayrıca uygulamaya girdiğiniz yaş, cinsiyet, boy, kilo gibi bilgiler sayesinde günlük hareketlilik oranını da hesaplayabilirsiniz. Hesaplanan sonuçlara göre egzersiz ve diyet önerilerini de uygulama üzerinden alabilirsiniz.

Endomondo Sports Tracker (Android / iOS)

Endomondo Sports Tracker

GPS özelliğine sahip olan mobil cihazlarda kullanabileceğiniz uygulama ile kendi kendinizin antrenörü olabilirsiniz. Bisiklet sürüşü, yürüyüş ve diğer egzersiz çalışmalarınız için etkinlik tabanlı bir platform desteğine sahip olan uygulama ayrıca yakın rotaları ve yolları belirleyebilmeniz için harita özelliğini de sizlere sunmaktadır. Egzersiz esnasında her km'de sesli geri bildirimde bulunan uygulama müzik entegrasyonunu da sizlere sunmaktadır. Bu sayede spor yaparken aynı anda müzik de dinleyebiliyorsunuz.

Workout Trainer (Android / iOS)

WorkOut Trainer

Uzman eğitmenlerin yönergeleri doğrultusunda geliştirilmiş olan bu uygulama özellikle vücudunu şekillendirmek için spor yapan kullanıcılara yöneliktir. Uygulamada eğitmenlerin sesli ve görsel olarak canlı egzersiz programları sayesinde inter aktif bir özelliğe sahip olan uygulama Avrupa ülkelerinde oldukça popüler olarak kullanılmakla beraber incelmesini istediğiniz bölgeler içinde ayrı egzersiz programları sunmaktadır. Uygulama ile yapmış olduğunuz egzersiz sonuçlarını diğer kullanıcılar ile paylaşabileceğiniz gibi aynı zamanda Facebook ve Twitter sosyal ağ sitelerindeki arkadaşlarınız ile de paylaşabilirsiniz.

Run Keeper (Android / iOS)

RunKeeper

Facebook hesabınız üzerinden aktif olabileceğiniz uygulama ile GPS üzerinden alınan bilgilere göre yaktığınız kalori, mesafe ve hızınızı kolaylıkla ölçebileceğiniz gibi sesli uyarı sistemi özelliğini de kullanabilirsiniz. Arkadaşlarınız ile yaptığınız aktiviteleri de paylaşabilmenizi sağlayan uygulama ile ayrıca anlık molalarınızı ölçümleyebilir, yürüyüşlerinizi harita üzerinden takip ederek kaç kalorilik enerji yaktığınızı hesaplayabilirsiniz.

Vücut Kitle Endeksi (Android)

Vücut Kitle Endeksi

Türkçe olarak kullanabileceğiniz bu uygulamada vücut kitle endeksine bağlı olarak diyet ve spor programlarını bulabilirsiniz. Uygulamaya girdiğiniz kişisel özellikler ile uygulamada bulabileceğiniz tabloya uygun ölçümleri de yine bu uygulama sayesinde öğrenebilirsiniz. Ayrıca ideal kilonuzu ve yağ oranınızı da uygulama sayesinde öğrenebilirsiniz.

Fitness Point (iOS)

Fitness Point

Kendi kişisel antrenman programınızı yaratabileceğiniz uygulama ile ayrıca önceden planlanmış ve içerikte bulabileceğiniz egzersiz planları sayesinde vücut geliştirmesi yapabilir ve kas şekillendirmesi için neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Ayrıca uygulama içerisinde yüzlerce egzersiz çalışmasını da bulabilirsiniz. Yapmış olduğunuz günlük egzersizlere göre spor analizleri ve grafikleri de yine uygulama üzerinden alabilir ve molalar arasındaki süreleri ölçümleyebilirsiniz.

SportyPal Coach (iOS)

SportyPal Coach

Çoklu cihaz desteğine de sahip olan uygulama, koştuğunuz rotayı takip ederek, yaptığınız km başına yaktığınız kaloriyi de hesaplamaktadır. Ayrıca egzersiz ve vücut geliştirme amacı ile de kullanabileceğiniz uygulama bunlarla da sınırlı kalmayıp aynı zamanda bisiklet, dağcılık gibi spor dalları ile ilgilenen kullanıcılar içinde bilgi kaynağı olma amacını taşımaktadır.

Sağlıklı Yaşam ve Spor Uygulamaları başlığı ile yayınladığımız haberimizde bulunan tüm uygulamalardan dilediğinizi aşağıda bulunan bağlantıları kullanarak mobil cihazınıza yükleyebilirsiniz.





PAYLAŞ