Safari'de Bir Web Sitesinin Verileri Nasıl Silinir? - Haberler - indir.com

Safari'de Bir Web Sitesinin Verileri Nasıl Silinir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-14 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Mobil platformlarda çeşitli özelliklere sahip popüler web tarayıcıları bulunmakta. Bu durum iPhone cihazlarda ise Safari tarayıcısı oluyor. Safari tarayıcısı iPhone cihazlarda varsayılan olarak kullanılan popüler bir web tarayıcısı. iOS platformunda oldukça başarılı olarak çalışan Safari'de bir websitesinin verilerini silmek için yapmanız gerekenlere bakacağız. Tarayıcı üzerinden girdiğiniz web siteler hakkında bazı veri ve çerezler kaydedilmekte. Önbelleğe alınan bazı görseller ve çerez içerikler bu kayıt edilenler arasında bulunuyor. Tıpkı her tarayıcı özelliklerinde bulunan geçmiş temizleme imkanı Safari tarayıcısında da bulunuyor.

Ancak tüm geçmişi silmek yerine sadece bir sitenin geride bıraktığı tarayıcı verilerini silmek istiyorsak ne yapmak gerekiyor? Bu noktada Safari'de bulunan bir özellikten yararlanacağız. Şimdi gelin Safari'de bir web sitesi ile alakalı verileri silmek için gereken adımlara geçelim.

Safari'de Bir Web Sitesinin Verilerini Silmek

İlk olarak iPhone menüsünde Settings'e dokunun ve ayarlar gidin. Gelen ayarlar sekmesinde Safari olan seçeneğe dokunun. Burada Default Apps uygulamalar arasında Safarı bulunmakta. Tekrar dokunun ve gelen ekranı en aşağıya kaydırarak Advanced butonuna basın. Advanced sekmesine girdiğinizde karşınızda çeşitli gelişmiş ayarların bulunduğu ekran gelecektir. Buradan Website Data bölümünü bulup girin.

Website Data ekranında Safari tarayıcısının kaydettiği tüm websiteleri göreceksiniz. iOS 10.2 ve üstü işletim sistemi sürümlerinde alan adlarının listesi gözüküyor. iOS 10.3 ve daha güncellerde ise üst kısımdaki arama alanından website ismini aratabilirsiniz. Ancak iOS 10.2 kullanıyor iseniz listeden silmek istediğiniz websiteyi bulmanız gerekecektir. Bir websitenin verilerini silmek için menüde sola doğru kaydırma işlemi yapın ve silme butonunu web sitelerin sol bölümünde göreceksiniz.

Kırmızı renkli bu butona bastığınızda Safari tarayıcınızdan bu website ile alakalı kayıt edilen tüm verileri silinecektir. Şimdi bu web sitesini tarayıcı içerisinde bulunan Geçmiş bölümünden de silmeniz gerekecektir. Safariyi açarak üst bölümden Reading List simgesine basın ve History bölümünde dilediğiniz site ismini aratıp Delete ile siliniz.





PAYLAŞ