Safari İnternet Tarayıcısında Büyük Açık Bulundu - Haberler - indir.com

Safari İnternet Tarayıcısında Büyük Açık Bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-25 14:41:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın kullanıcıları için dahili olarak sunduğu Safari internet tarayıcısında büyük bir açık tespit edildi. Sadece iPhone değil Mac bilgisayarlar için de dahili olarak bulunan bu tarayıcı büyük bir tehdit altında olduğu ortaya çıktı. Apple tarafından da fark edilen ancak henüz bir önlem alınmayan bu açık ile zararlı içeriklerin olduğu bir internet sitesine giriş yaparsanız, sisteminiz işlemci ile hackleniyor ve bu web sitesi yöneticileri tarafından sizin bilgisayarınız kontrol altına geçiriliyor. Kanada’da gerçekleştirilen Pwn2Own adlı hacker etkinliğinde Safari tarayıcılar ile test edildi ve bu söz konusu iki önemli açık ortaya çıktı.

Safari Açığını Bulana Ödül

Safari için iOS ve MacOS’ta gizlilik zamanıSafari için iOS ve MacOS’ta gizlilik zamanı

Fluoroacetate adlı ekip tarafından bu açıklar bulundu ve elli beş bin dolarlık ödüle sahip oldular. Qwerty – Phoenhex ise söz konusu bu açığı buldular ve kırk beş bin dolar ödül kazandılar. Apple’ın konu hakkında ise kısa bir süre içinde bir güncelleme yayınlayarak söz konusu açığı kapatması bekleniyor.

Sadece Windows cephesinde değil Apple’ın Mac bilgisayarları için de çeşitli yollardan açıklar meydana gelebiliyor. Üretici firmalar ise bu açıkları en kısa sürede kapatarak oluşabilecek zararları en aza indirgemeyi hedefliyor. Windows ve Android sistemlerine göre daha kapalı olması ile bilinen Apple için de hem iOS’da hem de Mac tarafında ciddi açıklar meydana gelebiliyor. Bakalım Apple’ın söz konusu Safari tarayıcısı için açığı kapatan güncellemeyi ne zaman yayınlayacağını göreceğiz.  


İlgili uygulamalar
Chrome, Firefox ve Safari'de DNS Önbelleği Nasıl Temizlenir?Chrome, Firefox ve Safari'de DNS Önbelleği Nasıl Temizlenir?
Safari Artık Güvenlik Konusunda Uyaracak!Safari Artık Güvenlik Konusunda Uyaracak!

PAYLAŞ