Safari Artık Güvenlik Konusunda Uyaracak! - Haberler - indir.com

Safari Artık Güvenlik Konusunda Uyaracak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-16 10:11:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Yazılım

Google, interneti güvenli bir ortama çevirmek için son zamanlarda daha sıkı çalışıyor. Firma Temmuz'da HTTPS'yi kullanmayan sayfalarda uyarı göstermeye başlamışken şimdi ise Apple'da aynı işlevi sunmaya başladı.

Artık güvensiz sitelerde uyaracak

Google Chrome'da güvensiz HTTP protokolünü kullanan bir sayfa açmaya çalıştığımızda, URL çubuğundaki kilit simgesinin yerinde "güveli değil" ibaresi yer alıyor. Apple, benzer bir uyarıyı Safari'nin test sürümü Safari Technology Preview'da denemeye başladı bile. Yayın notlarına göre bu yapı, "güvensiz sayfaları yüklerken Smart Search alanında bir uyarı gösterecek".

Google, Safari'nin Varsayılan Arama Motoru Olmak İçin Servet ÖdeyecekGoogle, Safari'nin Varsayılan Arama Motoru Olmak İçin Servet Ödeyecek

Safari Beta Sürümüne Yeni Bir Güncelleme Geldi 

HTTPS, web tarayıcınızla sunucu arasında gidip gelen verileri şifreleyerek, üçüncü partilerin, hacker'ların ve diğer meraklı kişilerin veriyi görmesini, değiştirmesini engellemeyi hedefliyor. Tarayıcıların gösterdiği bu uyarı, kredi kartı gibi hassas bilgileri güvensiz sayfalar da girmemeniz konusunda faydalı ancak asıl amaç, geliştiricileri güvenli protokole yönlendirmek ve şifrelemeyi bir normal bir standart haline getirmek.

Google, Şubat'ta verdiği bir bilgiyle en fazla ziyaret edilen 100 sitenin 81'inin HTTPS kullandığını, tüm Chrome OS ve Mac trafiğinin yüzde 78'inin, Windows ve Android trafiğinin ise yüzde 68'inin güvenli sayfalardan olduğunu belirtmişti.


Safari, Spotify İçin Desteğini KesiyorSafari, Spotify İçin Desteğini Kesiyor
Spotify Apple'ın Safari Tarayıcısından Kaldırıldı!Spotify Apple'ın Safari Tarayıcısından Kaldırıldı!
İPhone Safari uygulamasının geçmişi nasıl temizlenir?İPhone Safari uygulamasının geçmişi nasıl temizlenir?

PAYLAŞ