Saçma Domain'lerin fiyatlarını tahmin etme üzerine kurulu tarayıcı oyunu - Haberler - indir.com

Saçma Domain'lerin fiyatlarını tahmin etme üzerine kurulu tarayıcı oyunu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-26 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

İnternet sitesi alan isimleri, ya da domain’ler, internetin ilk çıktığı zamanlardan bu yana gözden hiç düşmüyorlar. Hatta öyle ki, bazı domainlerin fiyatına baktığımız zaman yüz binlerce Dolar değerinde olan domainler olduğunu görüyoruz. Peki bu fiyatları göz önüne alırsak ve bunu bir oyuna dönüştürmek istesek ne yapmanız gerekirdi?

Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu!

EA bir oyunu iptal ettiğini duyurduEA bir oyunu iptal ettiğini duyurdu

İnternette çok saçma diyebileceğiniz şeyler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu saçma olarak adlandıracağınız şeylerden bir tanesi de alan isimleri. Baştan aşağı dalga geçmek için alınan isimlerin fiyatı,  ir süre sonra çoğunluk tarafından benimsendiği zaman artış görülebiliyor. Tasarımcı olan Martin O’leary bu konu hakkındaki sosyal medya platformu üzerinden attığı tweet’ten esinlenerek çok basit bir oyun yapmak için karar verdi.

pinbiography.com’un isminin neden 20 bin Dolar değerinde satılıyor

Karşınıza çıkan 2 alan isimden hangisi ismin fiyatının daha yüksek olduğunu tahmin etmekten başka hiçbir şey yapmanızın gerekmediği bir oyun. Ancak gel gör  ki ilginç denebilecek kadar da eğlenceli. Astronout.com gibi bazı isimlerin değerinin oldukça yüksek olduğu anlaşılabiliyor. Bu anlamda pinbiography.com’un isminin neden 20 bin Dolar değerinde satıldığını anlamakta güçlük çektiğinizi biliyorum. İlk etapta her ne kadar mantıklı gibi görünüyor olsa da düşünüldüğü zaman gereksiz saçma olan domainlerinde varlığı bir gerçek. Buna örnek verecek olursam soccersoccer.com adının futbol ile ilişkisi olduğu bir gerçek. 89 bin 700 Dolar tutacak kadar güzel göründüğünü de sanmıyorum.


Gizli Odaya Giren Fallout 76 Oyuncularının Ban Sebebi AçıklandıGizli Odaya Giren Fallout 76 Oyuncularının Ban Sebebi Açıklandı
Android ve iOS'ta en iyi Battle Royale oyunlarıAndroid ve iOS'ta en iyi Battle Royale oyunları

PAYLAŞ