S-Pen Destekli Samsung Notebook 9 Pro Gözüktü - Haberler - indir.com

S-Pen Destekli Samsung Notebook 9 Pro Gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-01 14:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Samsung'un bu yıl yeni bir üyesini çıkartması beklenen Galaxy Note serisinde S pen teknolojisinin bulunduğu biliniyor. Note serisi akıllı telefonlarda not tutmayı ve çeşitli işlemleri kolay bir şekilde yapmayı sağlayan bu S Pen kalemleri şimdi ise Samsung'un yeni dizüstü bilgisayarları ile geliyor. Daha önce Notebook 9 serisi ile piyasaya giren Samsung, Computex fuarı kapsamında bu modelin daha güçlü ve yeni versiyonu olan Pro versiyonunun tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni Pro versiyonu 2'si bir arada yapısı ile gelerek tıpkı Lenovo'nun Yoga serisi bilgisayarlarında olduğu gibi 360 derecelik bir dönüş açısına sahip olacak durumda.

Dönebilen ekranı sayesinde tıpkı bir tablet yada dizüstü bilgisayar olarak kullanım olanakları bulunan Notebook 9 Pro modelindeki en dikkat çekici özellik ise S Pen stylus desteği olacak. 4000 basınç seviyesine sahip olacak olan bu yeni S pen ile kullanıcılar bilgisayarlarında notlar alabilecek veya çeşitli çizimler yada dökümanlar üzerinden düzenlemeler gerçeleştirebilecekler. 13 ve 15 inç büyüklüklere sahip olmak üzere iki farklı ekran boyutuna sahip versiyon ile gelen cihazda 8 GB RAM olacak ve büyük ekranlı modelde ise 16 GB'lık bir RAM belleğinin bulunduğunu söyleyebiliriz.

Her iki modelde 256 GB'lık SSD depolama alanı bulunan Notebook 9 Pro cihazının 15 inç olan modelinde AMD Radeon 540 grafik işlemcisi kullanılırken, bu versiyonun daha performanslı da olabileceğini söyleyebiliriz. Gelen bilgilere göre Full HD çözünürlüğe sahip ekrana sahip olacak olan modelde USB-C bağlantısı bulunacak ve bu sayede çok hızlı bir şekilde şarj olabilecek olan model bu bağlantı haricinde HDMI ve microSD gibi girişlere de destek sağlayacak. Teknoloji olarak yüz tanıma özelliğine de sahip olması beklenen Samsung Notebook 9 Pro cihazlarının henün ne zaman ve ne kadar fiyat etiketi ile piyasaya gireceği bilinmiyor.





PAYLAŞ