Rusya'dan Apple'a soruşturma - Haberler - indir.com

Rusya'dan Apple'a soruşturma

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-15 10:33:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Japonya tarafından kendisi için parça üreten firmalara baskı yaptığı gerekçesi ile soruşturma altına alınan Apple, bir darbe de Rusya’dan yedi. Kendi uygulamaları kadar diğer firmaların uygulamalarına öncelik tanımadığı gerekçesi ile eleştiri oklarının hedefi oldu.

Kaspersky Phound!; Android için Ücretsiz Güvenlik UygulamasıKaspersky Phound!; Android için Ücretsiz Güvenlik Uygulaması

Daha önceleri ürettiği cihazlarla gündeme gelen ve teknoloji piyasasının mihenk taşı olarak adlandırılan firma, bu kez beklenmedik bir biçimde gündeme geldi. Japonya'nın ardından Rusya'dan da soruşturma yiyen Apple'ın bundan sonraki gelişim politikası merak ediliyor.

Rusya Federal Tekelle Mücadele Kurumu FAS, Kaspersky’den gelen şikayetin ardından Apple’ın soruşturma altına alındığını ve akıllı telefon uygulamalarındaki üstünlüğünü kötü niyetle kullandığını iddia etti.

İddiaya Göre Apple Kendi Uygulamasına Öncelik Veriyor

Siber güvenlik şirketi olan Kaspersky, çocukların akıllı telefonlarda güvenliğini sağlayan Safe Kids uygulamasının App Store’de yer almadığını, Apple’ın kendi uygulaması olan Screen Time adlı uygulamanın markette yer edindiğini vurgulayarak haksızlık yapıldığını öne sürdü. Bu duruma sessiz kalmayarak Apple’ı şikayet etti.

FAS, Kaspersky Lab’ın Safe Kids uygulamasının son sürüm olmasına rağmen App Store’de neden yer bulamadığını araştırdığını ve bu faktörün uygulama işlevselliği için önemli bir kayıp oluşmasına sebebiyet verdiğini açıkladı.


Kaspersky, Casusluk İddialarına Karşı Bir Açıklama Yayınladı!Kaspersky, Casusluk İddialarına Karşı Bir Açıklama Yayınladı!
Kaspersky Lab'dan güvenli şifre oluşturmak adına 2 öneriKaspersky Lab'dan güvenli şifre oluşturmak adına 2 öneri
Apple, Siri ile kullanıcıları dinlemediğini iddia ettiApple, Siri ile kullanıcıları dinlemediğini iddia etti

PAYLAŞ