Rusya'da, Twitter'a erişim kısıtlaması getirildi - Haberler - indir.com

Rusya'da, Twitter'a erişim kısıtlaması getirildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-11 12:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Yasa dışı nitelikli içeriği kaldırmadığı için Rusya, Twitter'ı yavaşlatma kararı verdiklerini açıkladı. Öyle ki ülkenin iletişim düzenleyici, web sitesini tamamen engellemekle tehdit etti. Rusya'daki Twitter kullanıcılarının, web sitesine giriş yaptıkları etkinliklerinde sabırlı hareket etmeleri gerekecek. Ülkenin İletişim Otoritesi Roskomnadzor, yasadışı içeriği ve yasaklanmış bilgiler içeren içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle beraber Twitter'ın hızını yavaşlatacağı belirtildi. 

Rusya'da Twitter’a yasak gelebilir

Karar Rusya’nın, Vladimir Putin eleştirmeni Alexei Navalny'nin aldığı ceza sebebiyle, çocukları yasadışı protestolara katılmaya çağıran içerikleri kaldırmadığı iddiasıyla Twitter, Google, Facebook ve diğer web sitelerine dava açmasından kısa bir süre sonra geldi. Fakat Roskomnadzor‘un duyurusunda bu paylaşımlar yer almadı. Konuyla ilgili olarak alınan kararda uygunsuz videolar ve uyuşturucu kullanımı içeren Tweetlerin yanı sıra aynı zamanda küçük yaşta olan çocukları intihara teşvik eden paylaşımlar neden olarak gösterildi. Düzenleyici, Twitter'a 2017 yılından bu yana yasadışı olan içerikleri kaldırması için 28.000‘den fazla istek gönderdiğini ve yasaklanmış bilgiler içeren 3.168 materyalin hala platformda kaldığını belirtti.

Clubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladıClubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladı

Düzenleyici aynı zamanda sosyal medya şirketlerinin küçükleri 3 Mart'ta toplu intihar yapmaya davet eden Tweetlere dikkat çekildi. Roskomnadzor, Twitter’da bant genişliğini daraltarak yavaşlatma kararının, Rus vatandaşların güvenliğini sağlamak ve web sitesini ülke kurallarına uymaya zorlamak olduğu dile getirildi. Twitter'ın yavaş olması tüm mobil cihazlarda ve PC’ler dahil, mobil olmayan cihazların yüzde 50’sinde uygulanacak. Aynı zamanda düzenleyici, “yasanın gereklerini göz ardı etmeye” devam etmesi halinde Twitter’ı ülkede tamamen bloke etmekle tehdit etti.

 


İlgili uygulamalar
Twitter kendi emojolerini yayımladıTwitter kendi emojolerini yayımladı
Twitter'dan alışveriş süreci başlıyorTwitter'dan alışveriş süreci başlıyor
Twitter Twitter "Geri al" özelliğinin testlerine başladı

PAYLAŞ