Rusya Ülke İnternetini Kapatmaya Hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Rusya Ülke İnternetini Kapatmaya Hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-12 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Rus yetkililer tarafından bir süredir siber savunma deneylerinin yapıldığı ifade ediliyor. Bu deneyler doğrultusunda ise ülkeyi küresel internetten çıkarmayı planladıklarını dile getirdiler. ZDNet kaynaklı habere göre Rusya, ülkede yer alana uluslararası internet çıkışlarına bir dur diyerek fişlerini çekecek. Tüm interneti kendi içerisinde tutmayı hedefleyen ve bu sayede güvenlik savunmasını güçlendirmeyi hedefleyen Rusya hazırlıklara başladı. Rusya’nın gerçekleştireceği bu internet deneyinin henüz net tarihi belli olmuş değil. Ancak 1 Nisan tarihinden daha öncesinde bu deneyin gerçekleşmesi bekleniyor. Bu deneyin arkasında ise ülke başkanı Vladimir Putin tarafından desteklenen Dijital Ekonomi Ulusal Programının etkisinin büyük olduğu belirtiliyor.

Rusya Ülkedeki İnternet Fişini Çekiyor

Apple Rus kullanıcılarının verilerini Rusya'da saklıyorApple Rus kullanıcılarının verilerini Rusya'da saklıyor

Şuan için ülkede yer alana yasa gereği, internet sağlayıcılarının yabancı bir ülkenin Rus internetini çevrimdışı yapma hamlesinde internet kullanılabilir halde tutmaları isteniyor. Rusya’nın ise internetini yerele dönüştürme sürecinde tüm iç internet trafiğini bir Rus Telekom olan Roskomnadzor tarafından devlet kontrolünde olan noktalara yönlendirilecek şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Rusya’nın interneti tamamen yerele taşıma için çalışmalara bir süredir devam ettiği ve 2020 yılına kadar internet ağını yerel yapma amaçlarının olduğu belirtiliyor. Ayrıca bu konu hakkında 2014 yılında denenmiş olan bir DNS sistemini kullanacakları da ifade ediliyor.

En Ucuz, Pahalı ve Hızlı İnternete Sahip Ülkeler

Rusya’nın gerçekleştirmiş olacağı bu interneti yerele taşıma durumu sonrasında Rusların yabancı ülkelerdeki bilgisayarlarda internet sitelerine bağlanamaması durumu ortaya çıkacaktır. Tıpkı Çin benzeri bir hamle yapacak olan ülke bunu ne zaman aktif edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Henüz test ve geliştirme aşamaları sürerken, denemeler sonucunda ne gibi sonuçların ortaya çıkacağı açıklanacak. Bakalım Rusya’nın internetini tamamen yerel ve ülke içerisine taşıma planı, ülke kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacak ilerleyen dönemlerde yüksek bir ihtimalle göreceğiz.


LC Waikiki Kazakistan, Mısır, Rusya ve Ukrayna için e-ticaret sitelerini açtıLC Waikiki Kazakistan, Mısır, Rusya ve Ukrayna için e-ticaret sitelerini açtı
Rusya'da bir baba ölen kızının mezar taşını bakın ne yaptıRusya'da bir baba ölen kızının mezar taşını bakın ne yaptı
Rusya Bağlantılı 500 Sahte Facebook Hesabı KapatılıyorRusya Bağlantılı 500 Sahte Facebook Hesabı Kapatılıyor

PAYLAŞ