Rusya Twitter'ı yasaklama kararından geri çekildi - Haberler - indir.com

Rusya Twitter'ı yasaklama kararından geri çekildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-18 13:31:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Twitter için Rusya’dan gelen yasaklama kararının geri çekildiği belirtildi. Yeni karar ile birlikte hız yavaşlatma konusunda yapılan kısıtlamalar da iptal edildi.

2021 yılının Mart ayında Twitter’da yer alan uyuşturucu, müstehcen ve benzer konulardaki içeriklerin tespit edilmesi üzerine Twitter için yeni bir karar alınmıştı. Hükümet kanadından gelen hamle ile birlikte sakıncalı içerikler nedeniyle Twitter için hız yavaşlatma kararının alındığı belirtilmişti. Mart ayından bugüne kadar hem mobil hem de masaüstü kullanımlarda hız yavaşlatma uygulaması yapılan sosyal ağ için yeni bir açıklama yapıldı.

Twitter, iOS kullanıcılarına reklam göstermek için izin istiyorTwitter, iOS kullanıcılarına reklam göstermek için izin istiyor

Yasaklar kaldırıldı!

Twitter için alınan bu karar, içeriklerin yüzde 91 oranında silinmesinin ardından yeniden değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda konuyla ilgili bilgilendirme de gerçekleşirken,  açıklamada , "Twitter'a yönelik hız yavaşlatma kararı ise mobil cihazlarda devam edecek, sabit internet bağlantılarında ise kaldırılacak." denildi. Bu bakımdan sabit internet için yapılan iyileştirme ile birlikte Twitter’a erişim sorunsuz bir şekilde yapılabilecek.

Twitter'ın ardından Youtube'a ve Facebook'a radara takıldı!

Açıklamalarda Facebook ve Youtube için de son gelişmeler aktarıldı. Twitter’da olduğu gibi benzer içeriklerin Youtube ve Facebook’ta da tespit edildiği bildirildi. Konuyla ilgili sosyal ağlara sakıncalı içeriklerle ilgili bilgi verilirken, içeriklerin kaldırılmaması halinde iki sosyal ağ için hız yavaşlatma uygulanacağı belirtildi.

Hız yavaşlatma nedeniyle Rusya’daki kullanıcıların sosyal ağlara girişleri büyük oranda kısıtlanıyor. Uzun süre cevap veremeyen ve çok yavaş işleyen sistem nedeniyle ülkedeki kullanım oranları düşüyor.


İlgili uygulamalar
Twitter veri takibi için izin istiyorTwitter veri takibi için izin istiyor

PAYLAŞ