Rusya Telegram ve Facebook'a 17 milyon ruble ceza kesti - Haberler - indir.com

Rusya Telegram ve Facebook'a 17 milyon ruble ceza kesti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-11 12:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Facebook dün idari ihlali gerekçesiyle Rus mahkemesi tarafından 17 milyon ruble para cezasına, Telegram’da 10 milyon ruble cezaya çarptırıldı.

Son dönemlerde sosyal medya uygulamalarına gelen ihlal cezaları artmış durumda.  Geçtiğimiz senelerde veri ihlalleri nedeniyle sık sık gündeme gelen birçok ülkede de yüksek para cezaları ödemek zorunda kalan Facebook dün yeni bir cezayla karşı karşıya kaldı. Fakat bu kez cezaya çarptırılan tek şirket Facebook’ta değildi. WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesiyle binlerce kullanıcı kazanan popüler anlık mesajlaşma uygulaması Telegram’da para cezasına çarptırıldı.

Donal Trump'ın Facebook hesabı 2023'e kadar askıya alındıDonal Trump'ın Facebook hesabı 2023'e kadar askıya alındı

Rusya Google'a yaptırım uygulayacağını bildirdi

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) geçtiğimiz aylarda Telegram ve Facebook aleyhine dava açmıştı. Dün dava başkent Moskova'daki Taganskiy Mahkemesi'nde görüldü.

Telegram ve Facebook mevzuata uymadı

Açılan davanın sebebi ise uygulamaların ülkenin yasakladığı içeriklere erişim yasağı getirmemesiydi. Mahkeme Rusya'da yasaklanan içeriklere Telegram ve Facebook kullanarak erişebilmesi sebebiyle şirketlerin mevzuata uymadığı hükmüne vararak, Telegram’ı 10 milyon ruble, Facebook’ı ise 17 milyon para cezasına çarptırdı.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu, daha öncesinde benzer bir sebepten dolayı YouTube, Instagram, TikTok gibi sosyal medya platformları aleyhine davalar açmıştı.

 


FaceTime Android ve Windows platformlarında da kullanılabilecekFaceTime Android ve Windows platformlarında da kullanılabilecek
Facebook akıllı saat çıkarmaya çok yakın!Facebook akıllı saat çıkarmaya çok yakın!

PAYLAŞ