Rusya siber saldırılarla bağlantısı olmadığını açıkladı - Haberler - indir.com

Rusya siber saldırılarla bağlantısı olmadığını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-06 11:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Amerika'da gerçekleştirilen ve yüzlerce işletmeyi hedef alan yeni saldırı hakkında Rusya'dan açıklama geldi. Rusya yaptığı açıklamada mevcut saldırı ile ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde son yılların en büyük saldırılarından birisi meydana geldi. Bakanlık ve devlet kurumlarını hedef alan siber saldırıların ardından yeni saldırıda hedef işletmeler oldu. Saldırılar, 2021 yılının başı itibariyle sık sık gündeme gelirken birkaç gün önce gerçekleştirilen saldırı ile birlikte pek çok farklı işletme ciddi bir mağduriyet yaşadı. Üstelik yaşanan saldırı sonucu pek çok sistem kullanılamaz hale geldi. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşanan bu durumun ardından ABD Başkanı Joe Biden, konuya dahil olarak istihbarat birimlerini harekete geçirdi ve yapılan saldırının izinin takip edilmesini istedi. 

Electroinic Arts hackerların kurbanı olduElectroinic Arts hackerların kurbanı oldu

İlk şüpheli Rusya olmuştu!

Yaşanan saldırı sonrasında ülkedeki pek çok güvenlik firması tarafından saldırıya yönelik araştırmalar başlatıldı. Güvenlik firması Huntress Labs tarafından yapılan açıklamalarda saldırı incelemelerinde Rusya bağlantılı bir çeteye ulaşıldığı belirtildi. REvil olarak adlandırılan bir gruba ulaşan güvenlik firmasının yaptığı bu açıklamaların hemen ardından, ABD ile Rusya karşı karşıya geldi. Çetenin Rusya kaynaklı olması, Rusya hükümeti destekli bir saldırı iddialarını da gündeme getirdi. Rusya cephesinden gelen yeni açıklamada ise iddialar reddedildi ve spekülasyonlar şimdilik çürütmüş oldu.

Rus yetkililer, siber saldırıların Rusya kaynaklı yapıldığını reddederken, hükümetin bu konuyla ilgili herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını net bir şekilde dile getirdi. Ancak özellikle ABD basınında, Rusya kaynaklı olarak sık bir şekilde yaşanmaya başlanan saldırılar nedeniyle Rus hükümeti sorumlu ilan edildi. 

16 Haziran’da güvenliği konuşmuşlardı!

Mevcut saldırıların bir diğer önemli noktası ise 16 Haziran’da gerçekleştirilen ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi. Görüşmede ABD Başkanı, Rus kaynaklı fidye yazılım saldırılarının arttığını öne sürerek Rusya'nın bu konuda gerekli önlemleri almasını istemişti. Basında ABD başkanının Putin'i uyardığı yönünde haberler ile yer bulan bu gelişmenin hemen ardından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki işletmelere yönelik saldırıların yapılması akıllara bu görüşmeye de getirdi. 

Şu anda saldırılar sonucunda ele geçirilen veriler için 70 milyon dolar değerinde bir fidye isteniyor. Sürecin nasıl devam edeceği, ABD ve Rusya arasında yeni bir görüşmenin yapılıp yapılmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. 


Elon Musk hackerlar ile dalga geçtiElon Musk hackerlar ile dalga geçti

PAYLAŞ