Rusya, Rus App Store'dan LinkedIn'i Kaldırılması için Talepte Bulundu! - Haberler - indir.com

Rusya, Rus App Store'dan LinkedIn'i Kaldırılması için Talepte Bulundu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-12 01:59:20
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

Rus yetkililer Apple ve Google'ın LinkedIn uygulamasını Rus App Store'dan ve Rus Google Play'den kaldırmasını istedi. Bu hareket LinkedIn'in web sitesinin engellenmesinden birkaç hafta sonra geldi.

Rus yetkililerin Apple ve Google uygulama mağazalarından LinkedIn'in kaldırılması talebi, bir mahkemenin internet şirketlerinin ülke sınırları içinde Rus vatandaşlarına ilişkin verileri saklamasını öngören yerel kanunları çiğnediği için profesyonel ağ hizmetini engellemesinden birkaç hafta sonra ortaya çıkmış oldu.

Rusya'da birkaç milyon kullanıcısı olan LinkedIn, haberin hayal kırıklığı yaratıcı olduğunu söyledi.

LinkedIn'in içine düştüğü durum, Kasım ayında bir mahkeme tarafından kararlaştırıldı. Verilen bu karar, internet şirketlerinin Rusya hesaplarına ilişkin bilgileri Rusya sınırları içerisindeki sunucularda saklaması gerekliliğine bağlanmış durumda. LinkedIn'in bu yasal kuralı ihlal ettiği belirtiliyor. New York Times, çoğu Amerikalı şirketin yasayı ihlal ettiğini ve Rusya'da faaliyet göstermeye devam ettiklerini ancak LinkedIn'in engellenmesini nadir görülen bir durum olduğunu belirtiyor.

Aralık ayının sonlarında Çin, Apple'ın New York Times'ın tüm uygulamalarının yerel düzenlemeleri ihlal ettiği için kaldırmasını Apple'dan istemişti. The New York Times'ın web sitesi 2012'den beri Çin'de engelli durumda. Çin, Rusya ve Türkiye gibi ülkeler yıllarca web sitelerine doğrudan erişimi engelledi ancak Apple gibi teknoloji şirketlerine uygulamaları kaldırmak için baskı yapmak yeni gelişmiş bir hareket. Çin ve Rusya bu hareketi sıkılaştırmış durumda.

Uygulamalar kaldırıldı!

Apple ve Google Rusya'daki mağazalarında LinkedIn uygulamasını kaldırdı.

Böylece App Store'da uygulamayı indirmek istenildiğinde, kullanıcılar için 'ilgili uygulamanın Rusya'da erişilmez' olduğuna dair mesaj çıkıyor. Bununla birlikte uygulamanın ABD'de 'erişilir' olduğu belirtilerek 'mağazanın değiştirilmesi' öneriliyor.

Google Play'da ise, arama motoruna LinkedIn girince sosyal ağın uygulaması değil sadece ek uygulamaları çıkıyor. Google veya LinkedIn'in resmi sitesinden geçiş yapıldığında ise 'uygulama bulunmadı' mesajı görünüyor.





PAYLAŞ