Rusya iPhone yasağı ile gündemde - Haberler - indir.com

Rusya iPhone yasağı ile gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-25 14:59:03
Editör : Numan Dargın
Kategori : Donanım

ABD ile Çin merkezli teknoloji devi Huawei arasında devam eden çatışma bir yandan sürerken, şimdi ise Rusya bomba bir yasak haberi ile karşımızda. Rusya iPhone yasağı ile gündemde. Rusya, satışa sunulacak yerel yazılım yüklenmesini istiyor.

Rusya, iPhone yasağı ile dikkatleri üzerine çekti

Rusya hükümeti, başta iPhone olmak üzere Rusya’da satılan akıllı telefonların yerel Rus uygulamalarıyla ön yüklü olarak gelmesinin zorunlu olduğu yeni bir yasa çıkardı. Bu kurala uymayan cihazların cihazlar 2020 yılından itibaren Rusya’da satılması yasaklanacak.

Apple Music'te iPhone ile çekilmiş özel klipler yer alacakApple Music'te iPhone ile çekilmiş özel klipler yer alacak

Sızdırılan birtakım raporlara göre, yeni yasa kapsamına giren elektronik cihazların sadece akıllı telefonlar değil aynı zamanda bilgisayarlar ve televizyonlar gibi farklı cihazları da içerdiğini ortaya koyuyor. Fakat yeni yasa kapsamına giren elektronik cihazların türleri konusunda herhangi bir detay şu an için bilinmiyor.

Üreticiler tarafından cihazlar ön yükleme yapılması gereken uygulamaların türü konusunda şu an için bilinmeyen detaylar arasında. Rus hükümeti sözcüsünün iPhone ve diğer akıllı cihazlar diyerek iPhone’lara vurgu yapması ABD’ye bir mesaj gönderme iması taşıma ihtimalini düşündürüyor.


İlgili uygulamalar
Çift ekranlı iPhone konsepti ortaya çıktı!Çift ekranlı iPhone konsepti ortaya çıktı!
iPhone ve AirPods için hazırlanan en ilginç aksesuarlardan biri: PopGripiPhone ve AirPods için hazırlanan en ilginç aksesuarlardan biri: PopGrip

iPhone için Pic A Moment Tanıtım Videosu


PAYLAŞ