Rusya Google'a yaptırım uygulayacağını bildirdi - Haberler - indir.com

Rusya Google'a yaptırım uygulayacağını bildirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-25 10:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

 

 

Google Chrome mobilde rss nasıl görüntülenir?Google Chrome mobilde rss nasıl görüntülenir?

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu, yasa dışı olan içerikleri engellememesi sebebiyle ABD merkezli teknoloji şirketi Google için yaptırım uygulanabileceğini açıkladı.

Bugüne dek pek çok ülkede defalarca soruşturma başlatılan Google bugün yeni bir soruşturmayla gündeme geldi. Şirket bu kez Rusya’da denetimden geçecek. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) tarafından bugün resmi bir açıklama geldi. Kurum tarafından yapılan yazılı açıklamada, Google’ın Chrome sonuçlarında, Rusya bölgesinde yasa dışı olan içerikleri ve bağlantıları yüzde 20 ila 30’luk kısmını kaldırılmadığı belirtildi.

Google Wear OS 3.0 duyuruldu

Google’a bir günlük süre verildi

Bahsi geçen içeriklerin engellenmemesi sebebiyle Google’a ve şirketin YouTube gibi bağlı hizmetlerine yaptırım uygulanabileceği uyarısı yapıldı. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Google, Rusya’daki yasa dışı içeriklerin en çok yayıldığı platform. Söz konusu içeriklerin kaldırılması için şirkete bir gün süre verildi, aksi halde hızını yavaşlatma gibi önlemlere başvurulacak”.

Twitter’ın hızı mobil cihazlarda yüzde 50 yavaşlatılmıştı

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu’nun yaptırımlarının sonuçları oldukça ciddi oluyor. Daha önce Twitter’da kurum tarafından cezalandırılmıştı. Kurumun 10 Mart’ta aldığı kararla, intihar, müstehcen ve uyuşturucuya özendiren içeriklerin kaldırılmaması sebebiyle Twitter’ın hızı mobil cihazlarda yüzde 50 düzeyinde yavaşlatmıştı. Google’ın ise bu içerikleri kaldırması için sadece 24 saati var.


Google, bu yaz New York'ta ilk mağazasını açıyor            Google, bu yaz New York'ta ilk mağazasını açıyor            
Honor, Google Servisleri geri kazanıyorHonor, Google Servisleri geri kazanıyor

PAYLAŞ