Rusya Bağlantılı 500 Sahte Facebook Hesabı Kapatılıyor - Haberler - indir.com

Rusya Bağlantılı 500 Sahte Facebook Hesabı Kapatılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-18 13:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanıcı kitlesine sahip olan sosyal medya uygulaması Facebook tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre Facebook’un Rusya üzerinde faaliyet gösteren ve “koordine sahte davranış” olarak nitelendirilen 500’den fazla Facebook hesabını ve Instagram hesabını sileceği açıklandı. Bu söz konusu hesapların silinme sebebi olarak ise sahte kimlik olarak gösterildi. Bu birçok sahte hesap Rus devlet bağlantılı haber kuruluşları tarafından oluşturulmuş olup 2013’ten beri hesapların var olduğu belirtiliyor. Hesaplar 2016’da ABD seçimlerini etkilemek amacıyla kullanıldığı ve İnternet Araştırma Ajansı ile benzer yöntemlere sahip olduğu iddia ediliyor.

500 Facebook Hesabı Kapatılıyor

Intel ve Facebook, yapay zeka için birleştiIntel ve Facebook, yapay zeka için birleşti

Dijital Adli Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan bir araştırma neticesinde belirtilmiş olan hesapların Rus devletinin haber organizasyonların ait olduğu ifade ediliyor. 2016’daki benzer bir durumda ise Vladimir Putin ve yönetimiyle bağlantılı olduğu fakat Rus devletiyle resmi bir bağlantısı olmadığı ortaya çıkmıştı. Facebook cephesinde son zamanlarda yaşanan siber casusluk noktasında ise Instagram ve Facebook hesaplarının temizlenmesi için hız artmış durumda. 2018’in Ekim ayı döneminde ABD işletme kimliklerini farklı gösteren 800 sayfayı da kapatmıştı. Şuan ki durumda ise yine benzer olarak spor ve hava durumu şeklinde gözüken sayfalar Facebook tarafından silindi. Sputnik ile bağlantısı olduğu tespit edilen bu hesaplar NATO karşıtlı ve protesto içerikli paylaşımlarda bulunuyor.

Facebook Watch Nedir?

Facebook ise konu hakkında "Bu hesaplar kendilerini Ukraynalı olarak gösteriyorlardı. Ukrayna'nın yerel haberlerini ve hava durum tahminlerini paylaşırken aynı zamanda protestolar, NATO ve okullardaki sağlık koşulları gibi çeşitli konularda da paylaşım yapıyorlardı." Sözlerini dile getirdi. Kötüye kullanım ile sıkı bir mücadele eden şirket "Kötüye kullanımda ilerleme kaydediyoruz fakat platformu kötü amaçlar için kullanan kişiler finansal anlamda desteklendiklerinden dolayı, bu mücadele çok zor ilerliyor."  Açıklamasını yaptı.  


İlgili uygulamalar
Facebook Hikayeler'de etkinlik paylaşımı artık mümkün!Facebook Hikayeler'de etkinlik paylaşımı artık mümkün!
Kişisel bilgilerinin hala Facebook tarafından reklam verenler ile paylaşıldığını bilmeyen kullanıcılar varKişisel bilgilerinin hala Facebook tarafından reklam verenler ile paylaşıldığını bilmeyen kullanıcılar var

PAYLAŞ