Rusya Ay İstasyonu'nu ne zaman kuracak? - Haberler - indir.com

Rusya Ay İstasyonu'nu ne zaman kuracak?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 10:22:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Rusya Bilimler Akademisi (RAN) ile Roskosmos'un ortak yürüttüğü bir çalışmayla  Ay'da üs kurma çalışmalarının ne zaman başlayacağı belli oldu. Rusya Bilimler Akademisi (RAN) ve Roskosmos'un geçtiğimiz günlerde yaptığı bir toplantıda alınan karara göre Rusya'nın 2026 yıllı ile 2040 yılları arasında Ay'da tam teşekkürlü bir üs kurma çalışmaları oılacağı kesinleşti. 2026 yılı ile 2040 yılları arasında Rusya'nın Ay'da tam teşekkürlü üssünün kurulup harekete geçeceği kesinleşti. Bu anlamda Rusya uzay projelerine bir yenisini daha atmak için kollarını sıvıyor. 

Kurulacak olan üste yapılacak olan çalışmalar arasında, Ay maddeleri ve doğal kaynaklarının işlenmesi ve kullanılması ile ilgili deneyler için alan standları

Sputnik'in yayınladığı bir haber verilerine göre Ruslar tam teşekkürlü ay üssünden bahsederken neyin kastettiğini şu ifadeler ile açıkladı;"Ay üssünde kozmonotlar için yaşam destek ve radyasyondan koruma sistemleri, yer ve uzay izleme merkezleri, enerji kaynağı ve iletişim tesisleri, Ay maddeleri ve doğal kaynaklarının işlenmesi ve kullanılması ile ilgili deneyler için alan standları, yeni uzay araçları ve teknolojilerin test edileceği standlar. Üssün çevresinde kurulacak astronomik gözlem evi." Bu anlamda Ay üzerinde ciddi çalışmalar yürütecek olan Rusya, bakalım uzay çalışmalarına daha neler ekleyecek? Uzay denildiği zaman akla gelen isimler arasında yerini her zaman almış olan Rusya, bu anlamda başarılı teknolojiler ve projeler geliştirdi. Özellikle uzaylılar üzerinde yapılan çalışmaların oldukça yoğun olduğu ve Mars'tan alınan yeni görüntüler düşünülecek olursa Ruslar uzay konusundaki çalışmalarında bir hayli ilerlemiş durumda. 

Ruslar, üssü Ay'ın güney kutup bölgesine kurmayı planladı

Ruslar Ay üssünü kuracaklar. Ancak bunu yaparken de gelişi güzel kurmayı düşünmüyorlar. Ciddi anlamda çalışmalar yapan Ruslar, kurulacak olan üssün nereye kurulacağı üzerinde de çalışmalar sürdürdü ve konumunu belirledi. Bu anlamda aydınlığın oldukça en uzun sürdüğü bölgeyi tercih eden Ruslar, dünyadan sürekli görünürlük ve yaşam destek sistemi için lokal doğal kaynakların mevcudiyeti dikkate alınarak kurulacaktır. Bu düsturda hareket edecek olan Ruslar, üssü Ay'ın güney kutup bölgesine kurmayı planladı. 

Rusya, aslında uzun zamandan beri Ay üssü projesi konusunda çok çalıştı

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü heyet tarafından yapılan bir açıklamaya göre 2025 yılının sonlarına doğru bir Rus ulusal istasyonun Ay'ın yörüngesine kurulması çalışmalarının başlayacağı ifade etti. Heyet aynı zamanda Ay'ın yüzeyine kozmonotları indirecek gemi ve hem kalkış hem de iniş modüllerin yörüngedeki istasyonuna yerleştireceğini vurguladı. Bu anlamda Ay üssü projesi üzerinde uzun uzadıya çalışma sürdüren Ruslar sonunda her şeyi planladı ve tek şey uygulama kaldı. Aslında uzun zamandan beri Ay üssü projesi konusunda çok çalışan Rusya Bilimler Akademisi (RAN) ile Roskosmos, bu projelerini hemen açıklamadıkları gibi uzun bir süre de gizli tuttu. Hatta bunu Ay üssü programını üç ay içinde hazırlayıp devlet başkanı ve hükümete sunacağını daha önceden belirten Rusya Bilimler Akademisi (RAN) ile Roskosmos yetkilileri, dedikleri gibi de yaptı. 

 

 

 

 





PAYLAŞ