Rus Silah Devinin Yeni Oyuncağı: Uçan Araç - Haberler - indir.com

Rus Silah Devinin Yeni Oyuncağı: Uçan Araç

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-27 14:45:24
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Teknoloji

Rusya'nın silah devi olan Kalashnikov Concern şirketi yeni geliştirdiği uçan araç prototipini tanıttı. Joystick ile komuta edilebilen toplam 8 pervaneli aracı için henüz bir isim vermedi. Metal bir iskeletten hazırlanan prototip için güç kaynağı yakıt yerine batarya tercih eden Kalashnikov Concern şirketi bataryaları sürücü koltuğunun altına yerleştirmeyi tercih etmiş.

Askeri Ürünlerin Modern Hali
Şirketin son yıllarda geliştirdiği ürünlere ve çalışma alanına bakınca ürettikleri uçan aracın gelecekteki askeri görevlerde kullanılacağını düşünebiliriz. Yapay zekayla desteklenen ve tamamen otonom hareket etme yeteneğine sahip olan bir de taret geliştiren şirket aynı zamanda BAS-01 BM Soratnik isminde bir yarı otonom muharebe aracı da tasarlıyor. Şirketin ürettiği uçan araç şu anda saldırıya tamamiyle açık gözüküyor olabilir, hatta yavaş da, ama gelecekte geliştirilirse kendisinden daha masraflı olan helikopterin yerine geçip askeri operasyonlar için harcanan maliyetleri düşürebilir.

Uçan Araç

Aracın taşıma kapasitesi, tam şarjla kullanım süresi, yaptığı maksimum hız ve çıkabildiği yükseklik gibi önemli detaylar henüz paylaşılmadı lakin uçan aracın şimdiki hali ABD ordusu ve Mallor Aeronautics şirketi tarafından bu yılın başında tanıtılan uçan araçtan daha göz kamaştırıcı olduğunu açık bir şekilde söyleyebiliriz.

Tabi uçan araçları günlük kullanım için piyasaya sunmak isteyen şirketler de yok değil, Rus Howersurf şirketi tarafından geliştirilen bir uçan araç Kalashnikov Concer'in geliştirdiği prototipe benzese de insanların günlük yaşantılarında araç yerine kullanabilecekleri zevkli bir ulaşım aracı olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Kalashnikov Concer tarafından geliştirilen uçan aracın tanıtım videosunu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.





PAYLAŞ