RTX 3090 ve RTX 3080’in bellek kapasitesi belli oldu - Haberler - indir.com

RTX 3090 ve RTX 3080’in bellek kapasitesi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-28 09:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ekran kartı pazarının dev ismi olan Nvidia, “RTX” serisi yeni ekran kartları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Çok yakın zamanda pazarın yeni lideri ise GeForce RTX 3090 serisi kartlar olacak. Nvidia’nın uzun süre önce tanıtmış olduğu RTX serisi yeni nesil ekran kartları pazarda büyük bir dikkat çekti. Bu yeni nesil kartlardaki RTX takısı arkasında temel olarak “Ray Tracing” teknolojisi bulunuyor. Bu söz konusu teknoloji kartlardaki “RT çekirdekler” üzerine kuruluyor. Bu kapsamda ışık hüzmelerinin oldukça gerçekçi bir şekilde yansımasına olanak sağlıyor. Özellikle oyunlar noktasında üst seviye bir görünüme sahip olan bu teknoloji, daha önce rastlanmamış grafik ve atmosferlerin yaşanmasına sebep sağlıyor.

RTX 3090 ve 3080 bellek kapasitesi ve detayları

Resmi olarak tanıtılanVivo Y50'nin özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılanVivo Y50'nin özellikleri ve fiyatı

NVİDİA’nın tanıtımına yaklaştığımız şu günlerde RTX 3000 serisinden 2 kartın bellek kapasitesi doğrulanmış oldu. Tepe modelde 24 GB VRAM konumlandırılacak. Işığı ve ortamı gerçekçi hale getirecek olan RTX 3000 serisi yeni kartlar da durumu daha iyi hale getirmesi için oldukça gelişmiş özelliklere sahip olacak. 1 Eylül tarihinde tanıtılacak olan bu yeni kartlardan GeForce RTX 3090 için resmi referans tasarım netleşmiş durumda.

Şirketin resmi olarak paylaştığı video ile çift fanlı bir tasarıma sahip olarak geleceği kesinleşti diyebiliriz. Tam 3 slot kullanacak ve gücünü 12 pin bağlantıdan alacak olan bu kart, yeni serinin en güçlüsü olacak. Söylenene göre 24 GB GDDR6X bellek kullanıyor. Bu kartın genel boyutu oldukça büyük olacağı gösteriyor. Bu noktada ekran kartının küçük bir kasaya sığmayacağını söyleyebiliriz. Model sahip olacağı üst seviye teknoloji ile beraber oldukça da pahalı olacak. Bu kart için kaynaklar 1400 dolar seviyesinde bir fiyata sahip olacağını gösteriyor. Seride ise RTX 3080, 3070 ve 3060 gibi modelleri de göreceğiz.


Nvidia gelir saklama suçlamasıyla karşı karşıyaNvidia gelir saklama suçlamasıyla karşı karşıya
Nvidia ARM şirketini satın almak için kolları sıvadıNvidia ARM şirketini satın almak için kolları sıvadı

PAYLAŞ