RTX 3000 serisinin yeni getirdiği teknolojiler - Haberler - indir.com

RTX 3000 serisinin yeni getirdiği teknolojiler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-03 09:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

NVIDIA'nın Ampere tanıtımında en fazla merak edilen başlık şüphesiz olarak performanstı. RTX 3000 ailesi önemli teknolojileri de beraberinde getirdi. DLSS 2.0 kaydadeğer görsel iyileştirme sunacak.

NVIDIA en sonunda Ampere kartlarını detaylandırdı. Ampere'nin detaylandırıldı. NVIDIA'nın çevrimiçi yayını önümüzdeki yeni sürücüler ile sunulacak olan özellikler ile başladı. Bunlardan ilki e-spor yapımlarda giriş süresini azaltarak daha tepkiselliği azaltacak NVIDIA Reflex oldu.

Tanıtımı yapılan Realme X7 ve Realme X7 Pro özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Realme X7 ve Realme X7 Pro özellikleri ve fiyatı

Bahsedilen özellik bu ay içinde kullanıcılara sunulacak. Testte Pascal mimarili kartlara yer verildiği görülüyor.

Yayıncılara özel yenilikler

NVIDIA'nın sürücüsü ile birlikte sunmuş olduğu yayıncılık bölümü ise daha önceden duyurusu yapılan RTX Voice ve yeşil ekran özelliğinin yanı sıra obje takibi özelliği ile güncellenmiş. Böylece her pc oyuncusu gürültülü ortamda dahi gelişmiş özellikler ile yayın yapabilecek.

Nvidia Omniverse Machinima

Nvidia Omniverse Machinima ile geliştiricilerin yapay zeka ile hareket takibi, akıcı fizik efektleri, herhangi bir dil ya da cinsiyetteki konuşmanın mimiklere aktarımı ve materyallerin canlandırılması kolaylaştırılmış. Ayrıca derin öğrenme sayesinde karakter oluşturulması daha kolay bir işleme dönüştürülürken gürültülü videolardaki kaybedilen pikseller yeniden oluşturulabilecek.

DLSS 2.0

NDIVIA'nın ilk başlarda heyecanla duyurulan fakat pek verim sağlanamayan DLSS teknolojisi ise DLSS 2.0 olarak güncellendi. Yeşil ekip harcamış olduğu yoğun mesai sonunda DLSS'in kapalı olduğu durumda dahi daha detaylı bir görüntü sunan bir hale getirmeyi başarmış.

RTX IO ile işlemci yükü azaltılarak devasa oyunlar sorun olmaktan çıkacak

RTX IO ise son zamanlarda çığ gibi büyüyen oyun boyutlarına karşı imdada yetişecek. Depolama biriminden önce işlemci ve RAM’e aktarılan verilerin doğruca GPU’ya ve VRAM’lere aktarılması sağlanarak 100x kat daha fazla bir bant genişliği elde edilmesinin yanı sıra işlemci kullanımı da 20 kat düşürülecek.

GPU devi bunun için Microsoft’un DirectStorage özelliği üzerinde çalışmış. Yeni özellik büyüyen haritalarda yerine göre kaydadeğer iyileşme sunacağa benziyor.



PAYLAŞ