RTX 2000 Serisi Ekran Kartlarının En Bomba 8 Özelliği - Haberler - indir.com

RTX 2000 Serisi Ekran Kartlarının En Bomba 8 Özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-23 18:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

 Teknoloji gelişmeye devam ettikçe bilgisayar ve bu bilgisayarlarda yer alan donanımlar bir hayli önem kazanmaya devam ediyor. Artık üst seviye performanslara evlerimizde kuracağımız sistemler ile ulaşmak pekte zor olmuyor. Daha çok oyuncuları yakından ilgilendiren bu konumuzda sizlere yeni nesil RTX 2000 serisi ekran kartlarının sundukları özelliklerden bahsedeceğiz. Üst seviye gafiklere sahip oyunları bilgisayarlarda rahat bir şekilde oynamak için ekran kartlarının önemi oldukça yüksek durumda. Bu noktada ise pazarda AMD ve Nvidia arasında sıkı bir rekabet bulunuyor. Bu şirketler üretmiş oldukları güçlü ekran kartları ile yüksek performanslara erişen cihazlar sunabiliyorlar.

GTX 1080 serisi ekran kartı modelleri ile iyi bir ivme yakalayan Nvidia şimdi ise yeni nesil RTX 2080 modelleri ile dikkat çekiyor. Gelin şimdi bu modeller neler sunuyor görelim.

RTX 2080 Serisi Ekran Kartları Hakkında Her Şey

Üç Farklı Versiyon

Nvidia tarafından yeni TRX serisi ekran kartlarını üç farklı model olarak görüyoruz. Bu noktada pazara RTX 2070, RTX 2080 ve RTX 2080 Ti olarak üç farklı ekran kartı modeli sürülecek.

Performans Artışı Dikkat Çekiyor

Nvidia’nın son olarak GTX 1080 serisi 2 yıl önce piyasaya sürülmüştü. Yeni modeller ile beraber hem performans hemde verimlilik tarafında iyileştirilme bekleniyordu. GTX 1080 ailesi 16 nanometre teknoloji ile üretilirken, RTX 2000 serisi kartlar ise 12 nanometre teknoloji ile geliyor. Bu noktada GPU tarafında yer alan her bir transistör yüzde 25 oranında daha küçük ve bu sayede ısı daha az, verimlilik ve performans ise daha yüksek olacak.

Çekirdekler

Ekran kartlarının mimarileri ve yapıları her sene geliştikçe değişmeye devam ediyor. Bu kapsamda video çözme biriminde yer alan CUDA çekirdekleri ve OpenLC gibi birimler artık Nvidia GPU’larının içinde farklı bileşenler ile konumlandırılıyor.

Yapay Zeka

Akıllı telefonlarda son dönemlerde yer alan yapay zeka yardımcısını ekran kartı modellerinde görmeye devam ediyoruz. Makine öğrenimi ve yapay zeka desteği GPU ve işlemcilerde yer almaya başlıyor. Bu noktada yeni RTX 2000 serisi modellerde de Tensor Core adlı bir yapay zeka çekirdek sistemi bulunacak.

Ray Tracing Sistemi

Oyunculuğun önemli adımlarından olan bu teknoloji ile oyunlardaki ışık hesaplamaları oldukça gerçekçi ve hızlı yapılmış olacak. Ray Tracing özelliği RTX 2000 serisi kartlarda yer alacak ve buna yönelik RT çekirdekleri yerleştirilmiş durumda. Bununla beraber karta binecek olan ekstra yük GPU’da yer alan özel birimler tarafından üstlenilmiş olacak.

Kenar Yumuşatma’da İlk

Anti-Aliasing özelliği zaten uzun zamandır bulunuyor. 3D modeller üzerinde kenarların yumuşatılması sağlanıyor. Ancak yeni kartlarda bu efektlerde hem performans hem de kalite artışları olacak. Nvidia’nın bu yeni kart serisinde bu işlemin yükü yapay zeka çekirdeklerine verilecek. Ayrıca bu durumun performans tarafında yüzde 30 artış göstermesi bekleniyor.

GDDR6 Artık Var

Son olarak GDDR5 sonrasında artık yeni nesil kartlarda GDDR6’ya geçiş yapıldığını görüyoruz. Daha yüksek bir bant genişliği sunacak bu özelliğin performansa da etki etmesi bekleniyor.

RTX 2000 Ti Fiyat

Serinin en güçlü ve üst seviye kartı olan RTX 2080 Ti modelinde 4352 CUDA çekirdeği bulunuyor ve GPU tarafında ise 18.6 milyar adet transistör yer alıyor. 11 GB’lık GDDR6 belleği barındıran kartta 544 tane Tensor Core ve 68 Tane RT Core bulunuyor. Bu kart 250 watt güce ihtiyaç duyacak ve 1000 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Diğer kartlar ise RTX 2070, 500 dolar ve RTX 2080 700 dolar fiyat etiketine sahip olacak.





PAYLAŞ