Royole Flexipai; Dünya'nın Katlanabilir İlk Akıllı Cep Telefonu. - Haberler - indir.com

Royole Flexipai; Dünya'nın Katlanabilir İlk Akıllı Cep Telefonu.

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-08 17:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Uzun zamandır büyük firmaların üzerinde çalıştığı katlanabilir akıllı cep telefonu çalışmaları hiç akla gelmeyecek bir firma tarafından gerçekleştirildir. Dünyanın ilk tam katlanan akıllı cep telefonu Royole Flexipai, şimdilik merkezi sadece California ve ABD'de olan fakat temellerinin Çin'de atıldığı Royole, Flexipai katlanabilir akıllı cihazı ile gündeme gelmeyi başarıyor. Akıllı cihazlar konusunda akla gelen ilk firmalardan olan Samsung ya da Huawei markalarından böyle bir atılım gelmesi beklenirken adı pek duyulmamış bir firmanın bunu başarması gündeme gelmelerini sağladı. Dünyada bir ilk olmayı başaran Flexipai'nin internete düşen videoları sayesinde ilgi her geçen gün artmaktadır. En son çıkan akıllı cihazlardan daha da ağır olan Flexipai katlandığında kalınlığı da artmaktadır. Dünyada bir ilk olmayı başaran Royole firması bu muhteşem akıllı cihazı Çin'in Pekin semtinde yapılan lansmanda piyasaya tanıttı. 

Bir katlanabilir telefon daha: Royole FlexpaiBir katlanabilir telefon daha: Royole Flexpai

İlk  Katlanılabilir Akıllı Cep Telefonu Royole Flexipai Dünya Pazarına Giriyor

Gerçekten ilk kez tam olarak katlanan akıllı cihaz olarak karşımıza çıkan Royole Flexipai Çin'de yapılan lansmanın ardından dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Her geçen gün daha da farklı işlevler ile tasarlanan akıllı cep telefonların en son gediği nokta katlanabilir olması gibi gözüküyor. Ne kadar verimli olacağı tartışılabilir bir durum olsa da Flexipai çıktığı günden beri adından söz ettirmeyi başarıyor. Bu mucizevi telefonun ekran özelliklerine bakacak olursak, Amoled teknolojisi ile tasarlanan ekran 7.6 mm kalınlığında olup 7.8 inç büyüklüğünde bir ekrana sahiptir. Tabi bunlar katlanmamış hali. Katlandığında ise ekran boyutu 4 inç seviyesine iniyor. Bu durum verimliliği artıracak mı yoksa düşürecek mi heniz bilinmiyor. Ekranın katlanabilir olması nedeniyle ekran camı için farklı bir materyal kullanılmıştır. Bu da telefonun zarar görmeden katlanmasına sebep olur. Royole, uzun testler sonucunda bu kanıya varılması nedeniyle Flexipai'nin sorunsuz bir şekilde kullanılacağını göstermiştir. Fakat kullanılan bu materyal sebebiyle ışık altında çeşitli yansımalar ile karşılaşılmaktadır. Buna rağmen Filexipai ilgi odağı olmaktan geri kalmıyor. 

Royole Flexipai Teknik Özellikleri

Dünyan'nın ilk katlanabilir akıllı cep telefonu olarak adını duyuran Royole Flexipai, Snapdragon 8150 işlemci sistemi üzerine kuruldur. 6GB - 8GB RAM ve 128GB - 256GB depolama alanına sahip olan katlanabilir cihazınızın şu an için zirvede yer aldığı söylenebilir. Flexipai çift arka kameraya sahip olup görüntü kalitesinde her hangi bir pürüz söz konusu değildir. Peki bu akıllı cihaz nasıl katlanıyor?

Esnek bir vida sistemi sayesinde akıllı cihaz tam olarak katlanabilir. Katlanma esnasında her hangi bir sorun görülmeyen Royole Flexipai'nin fiyatı 1.300 dolar ve 1860 dolar arasında değişiyor. Katlanma sisteminin defalarca test edilmesi üzerine sorunsuz bir şekilde çalışan Flexipai uzun yıllar sorun yaşatmayacak gibi gözüküyor. Büyük firmalar tarafından yapılması beklenen katlanabilir sistemli akıllı cihazın Çinli bir firma tarafından üretilmesi de oldukça büyük bir ilgi çekti. 



PAYLAŞ