Robot Sophia ikinci dilini konuşamadı! - Haberler - indir.com

Robot Sophia ikinci dilini konuşamadı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-02 16:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Etiyopya'da bir teknoloji fuarı düzenlendi.  Düzenlenen teknoloji fuarında robot Sophia'da katıldı. Son zamanlarda gündemde farklı reklam yüzleri olarak anılan ve ilgi gören robot Sophia'nın ikinci dili Amharca olarak belirtmişti. Fuarda Amharca konuşması için programlanan Sophia'nın ikinci dili konuşamaması hayal kırıklığı yarattı.

Fuarın yapay zeka ile teknolojinin birleştirilmesi üzerine düzenlenen teknoloji fuarında  dünyayı gezdirilen robot Sophia'nın o fuarda Amharca konuşması bekleniyordu. İlk defa bir robotun bir fuarda ikinci dili konuşması heyecanla bekleniyordu.

Etiyopya'nın başkenti olan Addis Ababa'da gerçekleştirilen fuarın Bilişim ve İletişim Teknolojilerin Fuarı olarak biliniyor. Fuar ilk günden itibaren yoğun ilgi ile karşılaştı. Robot Sophia'ya yöresel kıyafetler giydirildi. Halk ile kaynaştırılan Sophia Amharca konuşamayarak meraklıları hüsrana uğratsa da uzmanlar Sophia'nın Amharcayı konuşacağını iddia ederek, ısrarla ertesi günleri beklemelerini belirtiyor. Etipyo da robot Sophia'ya sponsor olan Ethio Telecom İletişim Direktörü Abdurrahim Ahmed yapmış olduğu bir açıklama neticesinde Sophia'nın tekrar Etipyo ya getirileceğini ve kendisine bir Etipyolı bir isim de verileceği belirtildi. Bunun yanı sıra belirmek gerekir ki Sophia Dünyada ilk yasal anlamda birey sayılan robot olmuş ve Suudi Arabistan da vatandaşlık almış ilk robot olarak biliniyor. Yasal kişiliğe sahip robotun bir ilke imza attığını da söyleyelim. Ülkemize de bu yıl gelen Robot Sophia, reklam yüzü olmuş ve yoğun ilgi ile karşı karşıya kalmıştı. Dünya genelinde de birçok yere götürülen robot Sophia'nın ilgi görmeye devam edeceği tahmin ediliyor. İlerleyen günlerde robot Sophia'nın Amharca dili olan ikinci dili olarak lanse edilen dili konuşup konuşmayacağı merakla bekleniyor.

 





PAYLAŞ