Robot Bilimleri Müzesi’ni robotlar kuracak! - Haberler - indir.com

Robot Bilimleri Müzesi’ni robotlar kuracak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-21 19:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Robot Bilimleri Müzesi adı ile Güney Kore'de inşa edilecek olan yeni müze hakkında Türk mimarlık ofisi Melike Altınışık Architects tarafından yeni açıklamalar yapıldı. İşte detaylar.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de yapılması planlanan Robot Bilimleri Müzesi hakkında önemli gelişmeler yaşanıyor. Konu ile ilgili Melike Altınışık Architects firması tarafından yapılan açıklamalarda oldukça farklı bir projenin hayata geçirileceği belirtilirken, Robot Bilimleri Müzesi'nin tamamen robotlar tarafından inşa edileceği söylendi. 

Öğrenci robota yaptırdığı ev ödevi ile dünya gündeminde!Öğrenci robota yaptırdığı ev ödevi ile dünya gündeminde!

Japonya'daki yeni robot 10 yaşındaki çocuktan farksız!

Robotlardan ve son teknolojiden yararlanılacak!

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda robotik inşaat tekniklerinden yararlanılacağı ve drone gibi pek çok farklı teknolojik cihazdan yardım alınacağı ifade edilirken insan gücünün yer almayacağı inşaat faaliyetleri böylece dünya genelinde de önemli bir örnek olacak. Proje ile ilgili bir diğer önemli detay ise kullanılacak olan beton gibi yapı malzemelerinin dahi üç boyutlu yazıcılar ile hazırlanacak olması. Bu açıdan kapsamlı bir robotik çalışmanın yapılacağı Robot Bilimleri Müzesi hem yapılışı hem de içerisinde yer alacak ürünleri ile tüm dünyanın dikkatini çekecek.

İlk sergi binanın kendisi olacak!

“Müze sadece robotları sergilemekle kalmayacak, tasarımdan üretime, inşaattan servise kadar robotlar her alanda iş başında olacak. Bir başka deyişle Robot Bilimleri Müzesi ilk sergisine kendi inşaatında robotları kullanarak başlayacak.” diyerek konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren kurucu Melike Altınışık ise projesine oldukça güveniyor.

2020 yılı itibariyle aktif bir şekilde hizmet vermeye başlaması beklenen Robot Bilimleri Müzesi tam anlamıyla 2022 yılı itibariyle faal olacak. Robotik ve bu alandaki teknolojik gelişmelerin yakından takip edilebileceği ürünlerin inceleyebildiği ve robotlarla yapılan çalışmaların sonuçlarının görülebileceği müze, tüm dünyadan her yıl milyonlarca turisti çekebilecek potansiyelde. 

Boston Dynamics'in ürettiği robot Atlas, artık daha hızlı!


İlgili uygulamalar
Londra'da Araçları Otonom Robotlar Park Edecek!Londra'da Araçları Otonom Robotlar Park Edecek!

PAYLAŞ